2024.04.26, Péntek

Szabadulós játékkal készülnek a Múzeumok Éjszakájára Nagykőrösön

korosikultura.hu

2017.06.15. 14:53

A június 17-i rendezvényen többféle kihívást teljesíthetnek a leleményes és vállalkozó szellemű csapatok.

Hirdetés

A Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ a szombaton országosan megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája alkalmából 4-8 fős csapatokat fogad, akik kétféle szabadulós küldetés közül is választhatnak.

A „Titkos Arany küldetés” során a múzeum felújítása előtt rég elfeledett titkokra deríthetnek fényt a csapatok. Egy szoba várja őket, ahol rejtélyes feladványok között Arany János egy eddig nem ismert költeményét kell megtalálniuk, hogy az egész világ megismerhesse. A küldetés sikere csak rajtuk múlik, 30 perc izgalmas katonai bevetés, ahol csak a logikára és leleményességre lesz szükségük.

A másik, „Gyilkosság a múzeumban” elnevezésű küldetésben a múzeum sötét titkaira bukkanhatnak. A nyomozók a csapatok segítségét kérik egy rejtélyes gyilkosság felderítésében, ahol semmi nem az, aminek látszik. Véletlen haláleset, vagy szándékos gyilkosság? Ki lehet a tettes? Rengeteg nyom, de mi lehet az összefüggés? A csapatok ügyességén múlik, hogy ezekre a kérdésekre mind választ kapnak-e a rendelkezésre álló fél órában.

A város számos programot kínál azoknak is, akiknek esetleg nincs kedve nyomozni: koncertek, kiállítások, látványásatás és még sok egyéb színes esemény vár három helyszínen.

HelyimúzeumNagykőrös