2024.04.24, Szerda

Rendezett közösségi tér kerülhet Budafok romos mozijának helyére

budafokteteny.hu

2017.08.15. 11:50

A lebontott épület területének hasznosításáról a szeptemberi pezsgőfesztiválon az önkormányzat a lakosság véleményét is kikéri.

Hirdetés

Az elmúlt napokban lebontották Budafok belvárosában, a Mária Terézia utcában a régi mozi elhagyatott épületét. Karsay Ferenc polgármester már áprilisban megerősítette, hogy az önkormányzat nem akarja eladni a területet, mivel stratégiai jelentősége van a budafoki belváros fejlődése szempontjából - írja a budafokteteny.hu. Az elfogadott képviselő-testületi döntés értelmében azonban ki kell kérni a kerületiek véleményét a hasznosításról. Az eddigi javaslatok szerint bővíthető például a Piactér közösségi funkciója, vagy alkalmi tematikus vásároknak, rendezvényeknek, parkoló bővítésnek is helyt adhat.

A közelgő pezsgő- és borfesztivált kihasználva a szeptemberi esemény alatt tájékoztató táblákat helyeznek majd ki a helyszínen, így mindenki számára megismerhetőek lesznek az ideiglenes hasznosítási tervek.

budafokteteny.hu

A terület végleges sorsa csak később dől el, mert az önkormányzat szerint ezzel érdemes megvárni BKK Városház teret, Mária Terézia utcát és annak környezetét érintő felújítási nagyprojektjének elkészültét. A hosszú távú hasznosítási terv kidolgozását azonban hamarosan elkezdik, méghozzá a lakosság megkérdezését, széleskörű bevonását követően.

HelyiBudafokbontásközösségi térmozi