2024.04.19, Péntek

Hat sülysápi utca kap új burkolatot év végéig

kozbeszerzes.hu

2017.11.20. 11:12

A közel 190 millió forintos projektben eddig burkolatlan szakaszokon is elvégzi az útépítést egy abasári cég.

Hirdetés

Folytatódik Sülysáp 2014-ben meghirdetett útfelújítási programja: az önkormányzat októberben az abasári HE-DO Kft.-vel szerződött hat, eddig részben burkolatlan utcában elvégzendő útjavítás kivitelezésére, összesen 189,6 millió forint értékben.

A két részre bontott projekt első felében nettó 119,3 millió forintból megtörténik az Erkel Ferenc utca és a Szent István tér átépítése, valamint a Révai utca felújítása. A Szent István téren parkoló is készül. A projekt második, 70,3 millió forintból kivitelezendő részében a Gárdonyi Géza, a Táncsics Mihály és a Nyárfa utcák építése valósul meg.

A munkálatok októberben már megkezdődtek a Táncsics és az Erkel Ferenc utcában, novemberben pedig a Révaiban és a Gárdonyiban is. A Nyárfa utcában és a Szent István téren várhatóan november 27-én kezdődik a kivitelezés. Az év végére befejeződő felújítások hazai támogatásokból valósulnak meg: a kormány 75 millió forintos célzott támogatása mellett Sülysápnak a sok uniós pályázatból kizárt Pest megye kompenzációs keretéből sikerült további 124,9 millió forintot elnyernie.

HelyiútfelújításSülysápHe-Do Kft.