2024.04.19, Péntek

Villamosmegállót is fejlesztenek az Eiffel-csarnok mellett

magyarepitok.hu

2018.02.14. 10:47

700 méternyi új utat, villamospályát és két jelzőlámpás csomópontot is kiépítenek az Operaház új műhelyháza közelében a Népligetnél.

Hirdetés

Tavaly ősszel megkezdődtek a munkálatok a Magyar Nemzeti Operaház Köbányai úti Eiffel Műhelyházának felújításán és átalakításán. A feladatot a Strabag Építő Kft. és a cégcsoport több tagja kivitelezi.

Most a beruházást támogató infrastrukturális fejlesztések indulhatnak el, miután az erre vonatkozó mérnöki tervpályázatot kiírta a beruházó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az uniós közbeszerzési adatok szerint.

 

Az Eiffel Műhelyház látványterve (Marosi Stúdió)

 

Villamosmegállón is dolgoznak

Az új projektelemben mintegy 700 méternyi új útpályát és két jelzőlámpás közlekedési csomópontot alakítanak ki. Az új útvonalat az építkezés Kőbányai út 24. szám alatt található területén alakítják ki, két a helyszínen található, eddig is használt útszakaszt összekötve. Az egyik új közlekedés csomópontban villamospálya- és megállófejlesztést is terveznek.

A pályázaton nyertes vállalat feladatai közé fog tartozni

  • az építési engedélyeztetési, illetve a kivitelezési tervdokumentáció elkészítése is,
  • a részvétel az engedélyeztetési eljárást megelőző hatósági egyeztetések lebonyolításában,
  • illetve a később induló kivitelezés szakmai támogatása és a művezetői feladatok ellátása.

 

Új színházat, nemzetközi színvonalú technikai háttért alakítanak ki

 

 

Az Eiffel Műhelyház beruházásával kapcsolatban Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója korábban elmondta: a központ olyan típusú bázis lesz, ami a világban minden komoly hasonló intézmény mögött megvan, csak a budapesti Operaházban vannak méltatlanul kis helyre beszorítva a háttértámogató terek. A létesítmény minden raktárat és műhelyet egyesít, két próbaszínpaddal és egy stúdióképességű zeneteremmel támogatja az Opera jelenleg lehetetlen felkészülési körülményeinek javítását - fejtette ki.

Az Eiffel-csarnok előterében kialakítják a 340 férőhelyes Bánffy Kisszínházat is, ahol nagyzenekari árok is lesz, az akusztikára pedig különös figyelmet fordítanak.

HelyiútépítésvillamosoperaEiffel-csarnokNépliget