2024.03.29, Péntek

Két új tömbbel gazdagodik a Heim Pál Gyermekkórház

mti, magyarepitok.hu

2018.03.14. 17:53

Közel 27 milliárd forint jut a főváros legfontosabb gyermekegészségügyi intézményének bővítésére az Egészséges Budapest Programban.

Hirdetés

Hatalmas fejlesztés elé néz a Heim Pál gyermekkórház, miután szerdán bejelentették, hogy két új épületet kap az egészségügyi intézmény. Az Egészséges Budapest Programon (EBP) belül megvalósuló beruházás kivitelezésére 26,6 milliárd forint jut. A tervek szerint

  • egy 23 ezer négyzetméteres új belgyógyászati épületet alakítanak ki,
  • valamint egy országos szintű ellátást nyújtó gyermekpszichiátriai és gyermekaddiktológiai központot is építenek a kórházban.

Ezzel együtt egy kisebb beruházásban kialakítanak diagnosztikai laboratóriumot is korszerű MR-berendezéssel. Már tavaly beszámoltunk arról, hogy fejlesztések várhatóak a gyermekkórházában, azonban a mai bejelentések alapján az akkor ismertnél jóval nagyobb beruházásra lehet számítani.

 

700 milliárd forint jut a főváros egészségügyi fejlesztésére

Az EBP során 700 milliárd forintot fordítanak 2025-ig a főváros egészségügyi ellátásának átszervezésére és fejlesztésére. A programban 3 centrum-, vagy szuperkórházat alakítanak ki:

 

 

A gyermekellátásban is három centrumkórház lesz

A szerdai sajtótájékoztatón Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár beszédéből kiderült: a felnőttellátás mellett a gyermekegészségügy területén is három centrumkórházat alakítanak ki. A Heim Pálon kívül a zuglói Bethesda Gyermekkórháznak, illetve a dobógói centrumkórházban a jövőben felépülő gyermekellátási részlegnek szánják ezt a szerepet. A Bethesda Kórházban a múlt héten jelentettek be egy 6,5 milliárd forintos építkezést, mellyel országos gyermeksürgősségi ellátóközponttá válhat a létesítmény.

HelyiBudapestegészségügykórházfejlesztésEgészséges Budapest Program