2024.04.25, Csütörtök

Innovációs központ épül Érden

erdmost.hu

2018.07.18. 18:41

A megyei jogú városok között Érd rendelkezik a legkevesebb helyi munkahellyel, többek közt ezen is javítana a milliárdos beruházás.

Hirdetés

Innovációs központ jön létre Érden, a projekt előkészítésére a Pest megyei város 250 millió forintot nyert el. A Pest Megyei Precíziós Diagnosztikai Innovációs Központ egy önkormányzati területen jön létre. A most elnyert forrás a terület közművesítésére és előkészítésére szolgál.

T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján az is kiderült, a fejlesztés a Gulyás tanya több mint öt hektáros területéből egy hektárt érint. A projekt becsült beruházási költsége közel bruttó egymilliárd forint. Az innovációs központ megépítésének költségét Pest Megye Önkormányzata finanszírozza majd.

A polgármester hangsúlyozta, a megyei jogú városok között Érd rendelkezik a legkevesebb helyi munkahellyel, illetve a legalacsonyabb iparűzésiadó-bevétellel.

„Ahhoz, hogy ez a 70 ezres lélekszámú város működőképes legyen, és a megfelelő urbánus szolgáltatásokat tudja nyújtani, évi 5-6 milliárd forinttal több iparűzési adóra lenne szükség”

-  fogalmazott a politikus. „Ezt pedig csak az ipari parki fejlesztésekkel tudja Érd elérni. Ezért a város több területen is igyekszik ipari parkokat létrehozni.”

ÉrdHelyiipari parkinnováció