2024.04.19, Péntek

Minden eddiginél látványosabb lesz az augusztus 20-i tűzijáték

pestpilis.hu

2017.08.10. 13:24

Vízi parádé és nemzeti ízbemutató is várja az állami ünnep látogatóit, a programok már augusztus 19-én elkezdődnek. A Szent Jobb körmenet 20-án vasárnap délután 5 órakor kezdődik el.

Hirdetés

Minden eddiginél színesebb és látványosabb programokat szerveznek az idei augusztus 20-i ünnepségre, de emellett különös figyelmet fordítanak a résztvevők biztonságára is – derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményéből.

Az eseménysorozat már augusztus 19-én elkezdődik, az idén nyolcadik alkalommal megszervezett Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazártól a Szilágyi Dezső térig fogja várni a gasztronómia iránt érdeklődőket. A látogatók megkóstolhatják a Szent István napi kenyeret és Magyarország Tortáját is: idén a Balatoni Habos Mogyoró kapta meg a címet.

Augusztus 20-án reggel 9-kor beszédet mond Áder János államelnök a Kossuth téren, ekkor avatják fel a honvédtiszteket is. 10 és 11 óra között látványos vízi parádét tartanak az Országház előtti Duna-szakaszon.

Fél 3-kor kerül sor a Kenyéráldásra, 5 órakor kezdődik a szentmise és a Szent Jobb körmenet, ami a Szent István tér - Zrínyi utca - Október hatodika utca - József Attila utca - Széchenyi tér - Zrínyi utca - Szent István tér útvonalon halad.

Az ünnepi tűzijáték a szokásokhoz híven este 9-kor kezdődik el, minden eddiginél látványosabb programot ígérnek. Idén kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és a biztonságra, ezért megváltoztatták a rakétakilövő állomás helyét: az Országház előtti Duna szakaszról, a Margit híd és Lánchíd között három uszályról, valamint a Lánchídról indítják útjukra a tűzijátékokat.

Hívogatóünnep