2024.04.20, Szombat

Koncz Zsuzsa: 70 évesen itt a 40. nagylemez

mti

2016.11.08. 13:39

Bár korábban felvetődött benne, hogy többet nem lép fel ott, a Budapest Sportarénában mutatja be új lemezét.

Hirdetés

Vadvilág címmel elkészült Koncz Zsuzsa negyvenedik stúdióalbuma, amit március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában mutat be. Koncz Zsuzsa a Bródy Jánossal közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Hungaroton kiadó felkérése a lemez elkészítésére, illetve a Broadway rendezvényszervező megkeresése az Aréna-koncertre egy időben történt.

Ég és Föld között (1998, BS)


A miniszterelnök mondata vezetett a dal születéséhez

Az album egyik kulcsdala Ady Endre Történelmi lecke fiúknak című verséből készült Bródy János megzenésítésében. A költeményre a miniszterelnök hívta fel a figyelmét, amikor a közelmúltban a Parlamentben egy képviselői kérdésre azt válaszolta, "Ha összeszakad Ég és Föld", akkor is töretlen a bizalma a jegybankelnökben. "Utánanéztem a versnek, és azt láttam, Ady ezt a sort úgy folytatta, ’Mégis más lesz Magyarország’ – mondta el a szerző Bródy János. A másik kiemelkedő mű az albumon a billentyűs Závodi Gábor által komponált Sírva vigad a magyar. amit „nemzeti önismereti tételként" írt le Bródy János.

A rockos hangzású lemez hét dalában működött közre zeneszerzőként és/vagy szövegíróként Bródy János. A hangmérnöki és zenei produceri feladatokat is ellátó Závodi Gábor, valamint a gitáros Maróthy Zoltán három számot jegyez. A további szerzők között van Tolcsvay László, Gerendás Péter és Müller Péter Sziámi.


Mégis visszatér az Arénába

A sajtótájékoztatón Závodi Gábor Koncz Zsuzsa precizitását emelte ki, ahogy egyfajta művészeti vezetőként minden apró momentumra odafigyel a lemezfelvételeken. A művész márciusban tizenegyedik alkalommal lép az Aréna színpadára, holott legutóbbi, 2014-es Aréna-koncertje előtt felvetődött benne, hogy az lesz az utolsó. "Egy ilyen fellépésen olyan koncentrált hangulat- és energiaáradás van, hogy az egy előadó számára nagyon sokat számít" - árulta el az idén márciusban 70 éves zenésznő.

Koncz Zsuzsa zenekarában a már említett Závodi Gábor billentyűs, Maróthy Zoltán gitáros és II. Lengyelfi Miklós basszusgitáros mellett Tiba Sándor dobol.

KultúrazeneKoncz Zsuzsa