2024.04.26, Péntek

Negyedszázadot foglal össze a Quimby az Arénában

mti

2016.09.13. 13:22

A zenekar a zord rock ’n’ roll énjét és a mesevilágot is meg akarja mutatni jubileumi koncertjén, ami előtt két új lemeze is megjelenik.

Hirdetés

A Quimby Micsodaország című november 26-i jubileumi koncertjén az Arénában visszatekint 25 évére. A zenekar előre is néz, és két lemezt jelentet meg: egy angol nyelvű gyűjteményt, valamint egy vadonatúj stúdióalbumot. 

"A koncerten megmutatjuk a zenekar zord rock'n'roll énjét, de lesz halk, színházba kívánkozó rész is, folyamatos meséléssel. A látvánnyal, a fénnyel, a vetítéssel mesevilágot próbálunk teremteni"

- mondta Varga Livius, a Quimby ütőhangszerese, énekese a jubileumi koncert helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Kiss Tibor gitáros, énekes a keddi sajtóeseményen (fotó: mti)

A beharangozó eseményen a hattagú zenekar eljátszott hat dalt a koncertre megjelenő új albumáról, amelyet még szeptemberben megelőz egy angol nyelvű válogatás, az English Breakfast és egy európai miniturné.

 

A közönségszavazatok is befolyásolják az Aréna műsorát

Az MTI kérdésére Varga Livius azt mondta, a Micsodaország cím természetesen visszakacsint a Quimby 2013-as Sziget fesztiválos nagykoncertjére (annak Csodaország volt a címe). "Elemeket nem veszünk át az akkori koncertből, a vezérvonal, a cirkuszos-vurstlis alapattitűd azonban változatlan".   

A 2,5-3 órásra tervezett Aréna-koncert dallistáját a hat zenekari tag mellett az interneten a közönség is befolyásolhatta szavazatával, de mint megjegyezték, ezen a renden a Micsodaország dramaturgiája még változtathat. Lesz néhány zenész és táncos is, a produkcióba illő közreműködő.   

 

Kulcslyukat nyitnak a világ felé

Az új stúdióalbum a november 26-i koncert napján jelenik meg, ezt még szeptemberben megelőz egy angol nyelvű válogatás, az English Breakfast. "Angolul kezdtünk, aztán ahogy érett a zenénk és kitisztult a kép, úgy jöttek a magyar szövegek, de külföldi koncertjeinken ma is jól jön, hogy vannak angol nyelvű számaink, meg időnként német betét, kínai rész és spanyol refrén is. Kulcslyuk ez a világ felé, egy kis nyitottság" - mondta Kiss Tibor gitáros, énekes.

HívogatózeneQuimby