2024.04.19, Péntek

Ezentúl akár bevásárlás közben is befizetheti csekkjeit

MTI

2016.11.16. 14:46

A posta 91 csekkbefizető automatát állít üzembe CBA és Rossmann üzletekben, s a további bővítés lehetőségét sem zárják ki.

Hirdetés

Országszerte saját fejlesztésű csekkbefizető automatákat állít üzembe a Magyar Posta a CBA Kereskedelmi Kft. Príma hálózatában és a Rossmann üzletekben - jelentette be Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán.

A kiskereskedelmi láncokba kihelyezett automatákban bankkártyával és készpénzzel is lehet fizetni, egyszerre 5 csekk befizetésére lesz lehetőség 290 ezer forint értékhatárig. Összesen 91 automatát állítanak üzembe, ebből 66-ot Príma, 25-öt pedig Rossmann üzletekben. Készpénzes befizetés esetén az automata bizonylatot nyomtat, ezzel tudják a bolt kijelölt pénztáránál kiegyenlíteni a csekk összegét.

fotó: MTI

Flórián László, a Rossmann Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a csekkbefizető automaták telepítését pályázaton nyerték el, és nem zárkóznak el a teljes hálózatukra történő kiterjesztéstől sem.

 

Egy év alatt 215 millió csekk

Illés Zoltán kiemelte: a csekkek népszerűsége töretlen az ügyfelek körében, ezért még több helyen teszik lehetővé a gyors és kényelmes befizetés lehetőségét. A társaság több intézkedést is bevezetett már a csekkbefizetések könnyítésére: először 2015 februárjában 20, bankkártyás csekkbefizetésre alkalmas automatát helyeztek üzembe a forgalmasabb postákon és a nagyobb bevásárlóközpontokban, 2016 őszén pedig további kilenc, már készpénzbefizetésre is alkalmas automata telepítését kezdték meg, amelyet az év végére fejeznek be. További példaként említette a készpénzfelvételnek nem minősülő bankkártyás fizetés bevezetését a postahivatalokban, valamint az iCsekk szolgáltatást.

fotó: MTI

Tavaly összesen 215 millió csekket fizettek be a posta ügyfelei 2190 milliárd forint értékben. Ebből csekkbefizető automatán keresztül tavaly február és december között 280 ezret, több mint 3 milliárd forint értékben.

A csekkbefizető automatákat a Magyar Posta leányvállalatától, a Posta InIT-től béreli. A hálózat bővítésének esetleges lehetőségét a forgalmi adatok függvényében mérlegelik.

OrszágosMagyar Postacsekk