2024.03.29, Péntek

Óbudán jön létre Európa egyik legnagyobb szórakoztatóközpontja

vg.hu

2017.08.09. 09:59

Budatétényből Óbudára költözik a Csodák Palotája, ahol – egyesülve a már ott működő Csopa Playbarral – több mint 250 játékos elemet felvonultató kiállítást hoznak létre.

Hirdetés

Öt év után bezár a Campona bevásárlóközpontban az évi 160 ezer látogatót vonzó Csodák Palotája (Csopa) – írja a Világgazdaság. A tavaly Óbudán nyílt egységük, a Csopa Playbar alatti területre költöznek be: a helyszín az egykori Új Udvar, ma Buda Entertainment & Gastro néven üzemelő Bécsi úti üzletközpont. Az eredeti kiállítás felújítás után kerül itt elhelyezésre.

Mizda Katalin, a Csodák Palotája Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy az ötezer négyzetméteres területen egyesülő tudományos szórakoztatóközpont minden emelete egységes belépővel lesz látogatható októbertől. A Camponában bérelt mintegy 1800 négyzetméteres területet kinőtték, és nem sikerült további területeket megfelelő feltételekkel bérelniük. A tavaly félmilliárdos beruházás eredményeként létrehozott óbudai Csopa Playbar egyéves születésnapjára eldőlt, hogy a forgalmas tömegközlekedési csomópontban lévő központba költözik át az eredeti kiállítás is. Ezzel a Bécsi úton megszületik Európa egyik legnagyobb alapterületű, több mint 250 játékos elemet felvonultató tudományos szórakoztatóközpontja – hangsúlyozta Mizda Katalin.

 

Két éven belül megduplázhatják a látogatószámot

A Váci úti szülőházból 2005-ben a Millenárisra költöző kiállítás 2012 óta üzemel a Camponában, amely a vidéki látogatóközönségnek a vasút és az ingyenes parkolási lehetőség miatt kedvező volt, de a budapestiek számára kiesett. Óbudán célkitűzésük szerint két éven belül elérhetik a 300 ezer látogatót, amit a teljes napra intenzív élménycsomagot magában foglaló közös jegyrendszerrel szeretnének bevonzani. Mindezt szabadulószobákkal, interaktív számítógépes asztalokkal, délutáni félárú belépőkkel, családi jegyrendszerrel és mindennapos, tízórás nyitvatartással, valamint a 200-300 fős konferenciáknak máris helyet adó rész továbbfejlesztésével látják megvalósíthatónak.

A tervek szerint a Camponában még augusztus 31-ig látogatható kiállítás a költözés miatt egy hónapos szünetet tart, miközben az óbudai Playbar csak egy-két napra zár majd be az informatikai rendszer összehangolása miatt.

OrszágoskiállításBudatétényÓbuda-Békásmegyer