2024.03.29, Péntek

Új megközelítést hoz a magyar egészségügybe a Budán nyílt magánrendelő

MTI

2016.07.29. 13:06

A pszichoszomatikus szemléletű rendelő 30 szakorvossal és pszichológussal indult el a II. kerületben. Az 1000 négyzetméteres intézményben havi 300 pácienst remélnek.

Hirdetés

Panorama Medical Center néven 1000 négyzetméteres rendelőintézetet nyitott májusban egy orvosokból és magánszemélyekből álló befektetői csoport. A Budapest II. kerületében 120 millió forintból kialakított univerzális rendelőben a munka pszichoszomatikus szemléleten alapul – tájékoztatott az intézményt üzemeltető Jump Consulting Kft.

A bérelt épületben a rendelők kialakításával nem egészen egy év alatt készültek el, emellett világszínvonalú gépparkot szereztek be. A Panorama Medical Center több mint 30 szakorvossal és pszichológussal kezdte meg működését.

A szakrendelő egyelőre semmilyen társadalombiztosítási forrást nem kap, az intézményben alkalmazott komplex megközelítés ugyanis jelenleg idegen a magyar egészségügyben – mondta el dr. Spányik András ügyvezető igazgató. A pszichoszomatikus hozzáállás ugyanakkor Európában már korábban teret nyert. Németország és Dánia lényegében az egész egészségügyi ellátórendszerét erre a protokollra próbálja átállítani, mert a problémák feltárása, a tünetek igazi okainak megszüntetése lényegesen olcsóbb, mint a kizárásos elven működő diagnosztikai eljárások.

A Panorama tulajdonosai 3 éves megtérüléssel számolnak, remélve, hogy a társaság 2017-ben saját lábára áll, azaz nem lesz szüksége friss tőkére. A Jump Consulting Kft. üzleti modellje szerint ehhez legalább havi 300 páciensre van szükség, A magánegészségügy mellett a foglalkozás egészségügy felé is nyitna a rendelőintézet.

HelyiBudapestorvosrendelő