2024.05.21, Kedd

30 éves lett Budaörs, mint város

2016.01.25. 09:09

Budaörs harminc évvel ezelőtt, 1986. január 1-jén kapta meg a városi rangot. Ebből az alkalomból Budaörs Város Önkormányzata háromnapos ünnepségsorozatot szervezett január 20-22-én, amely nagy sikerrel, emelkedett hangulatban, telt házas rendezvényekkel zajlott. 

A születésnapos város igazi tortát is kapott a nyitórendezvényen, ahol bemutatták az ünnephez kapcsolódóan kiadott könyvet, illetve az ebben az albumban megjelent képekből kiállítás nyílt. Az est a Városházán zajlott, fellépett a Kollektív Alternatív Zenei Műhely, majd Harmonia Garden koncerttel zárult.

A második napon a Városi Sportcsarnokban zajlottak a programok: átadták Az én Budaörsöm gyermekrajzpályázat díjait, az elkészült munkákból pedig kiállítás volt látható. A gyermekeket az Iszkiri zenekar szórakoztatta.

A záróestnek a PostArt adott otthont, ahol egyben a Magyar Kultúra Napjára is megemlékeztek. Fellépett Gerendás Péter és családi zenekara, a Tűzmadarak, valamint a Sárik Péter trió feat. Micheller Mirtill. 

Az est folyamán kihirdették a “Ki mit tud Budaörsről” kvízjáték győzteseit is, akiknek Budaörs Város polgármestere, Wittinghoff Tamás adta át az ajándékokat.

forrás: budaors.hu

Galéria

BudaörsHelyiünneprendezvény