2024.04.20, Szombat
Huszonegy sportágat lehet kipróbálni az 5. Téli Sportágválasztón
mozgasvilag.hu

Huszonegy sportágat lehet kipróbálni az 5. Téli Sportágválasztón

MTI

2019.01.17. 11:09

Magyarországon komoly hagyományokkal rendelkező korcsolya és jégkorong a legnépszerűbb a kilátogató fiatalok és szüleik körében, de a többi havas, jeges sportág iránt is nyitottak az érdeklődők.

Hirdetés

Huszonegy sportágat lehet kipróbálni az 5. Téli Sportágválasztón, melyet január 19-én rendeznek meg Káposztásmegyeren, a Vasas Jégcentrumában.

Magyarországon már nem csupán egy kiváltságos réteg űzi a téli sportokat, hanem egyre többen - mondta el Kiss Gergely kommunikációs igazgató, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Azt is hozzátette, hogy az első ilyen jellegű téli eseményükön még 2-4 ezren vettek részt, idén viszont már dupla ennyi érdeklődőt várnak az ezúttal is ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvényre.

A Magyarországon komoly hagyományokkal rendelkező korcsolya és jégkorong a legnépszerűbb a kilátogató fiatalok és szüleik körében, de a többi havas, jeges sportág iránt is nyitottak az érdeklődők.

A rövidpályás gyorskorcsolyának nagy hírverést csinált az első magyar téli olimpiai bajnoki aranyérmet 2018-ban megszerző férfiváltó, melynek egyik tagja, Knoch Viktor ott lesz a szombati eseményen. Csakúgy, mint az olimpikon alpesi síző Miklós Edit, illetve Szuper Levente, aki sportága mellett a jégkorongozók egyik nagy generációját is képviseli.

A program 10 órától 17 óráig tart, azt követően pedig a résztvevők szintén ingyen tekinthetik meg a Schiller-Vasas HC - Gyergyói HK jégkorongmérkőzést az Erste Ligában.

AjánlóBudapestsportkorcsolyatéli sportokKáposztásmegyerjégkorong