2024.03.19, Kedd
Irodalom kávégőzben - Ady Endrére emlékeznek a Centrál Kávéházban
welovebudapest.com

Irodalom kávégőzben - Ady Endrére emlékeznek a Centrál Kávéházban

MTI

2019.01.19. 10:51

Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából megemlékeznek a költőóriásra is a belváros egyik impozáns közösségi helyén.

Hirdetés

Ady emlékére címmel ingyenes irodalmi-zenei programokra várják az érdeklődőket január 25-27. között a Centrál kávéházban Budapesten.

Január 26-án15.00 órától Szeretném, ha szeretnének címmel összeállítás hangzik el Ady Endre verseiből és publicisztikájából az Ady Versmondó Szalon tagjainak előadásában. Közreműködik a Váci utcai Ének-Zenei Általános Iskola kamarakórusa Diósi Ágnes vezényletével, köszöntőt mond Wohlmuth István kulturális tanácsnok, a sorozat fővédnöke - közölte a programsorozatot szerkesztő Havas Judit előadóművész.

Ady dalok szólalnak meg Novák János zeneszerző, énekes előadásában, Bornai Szilveszter zenész közreműködésével január 26-án 17.00 órától. A műsor előtt Diószegi Endre, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság alelnöke mond bevezetőt. Az eseményen hirdetik ki a Száz év Ady nélkül című verspályázat eredményeit is.

Havas Judit előadóművész tolmácsolásában a 100 éve elhunyt Ady Endre versei és a róla szóló írások szólalnak meg január 27-én 17.00 órától Intés az Őrzőkhöz címmel Tőkés Emese zongoraművész közreműködésével. Az esten mutatják be a bevezetőt is tartó Kenyeres Zoltán irodalomtörténész Ady című könyvét, amely a költő halálának 100. évfordulójára jelent meg. A kötetet Kaiser László költő, író, a kiadó vezetője ismerteti.

Az esemény partnerintézménye a Petőfi Irodalmi Múzeum - Ady Emlékmúzeum.
 

Ajánlókultúrazeneirodalomkönyv