2023.10.04, Szerda
Rendhagyó történelemórák diákoknak a Terror Házában
terrorhaza.hu

Rendhagyó történelemórák diákoknak a Terror Házában

MTI

2019.02.04. 16:17

Az interaktív előadások többek között Lenin és az 1917-es "nagy októberi szocialista forradalom" történetével, a bolsevik hatalomátvétellel, a szovjet koncentrációs táborok és a politikai terror világával ismertetik meg a közönséget.

Hirdetés

Rendhagyó történelemórákkal várja az érdeklődő diákokat a Terror Háza Múzeum 2019. február 19. és 22. között a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából - derül ki az intézmény közleményéből.

A múzeum történészeinek - Balogh Gábor, Farkas Sebestyén Lőrinc, B. Varga Judit, Szabó Ákos és Békés Márton - előadásai többek között Lenin és az 1917-es "nagy októberi szocialista forradalom" történetével, a bolsevik hatalomátvétellel, a szovjet koncentrációs táborok és a politikai terror világával ismertetik meg a közönséget az Elmondjuk, hogy tudd! sorozat részeként.

Az előadások tematikája Az akció fedőneve: Lenin - német pénzzel Oroszország ellen című időszaki kiállításhoz kapcsolódik, amelyet február 28-ig lehet megtekinteni a múzeumban. A részvétel az előadásokon ingyenes, és előzetes regisztrációhoz kötött.
 

AjánlókiállításBudapestinteraktívdiákok