2024.10.18, Péntek
Szörnyekről szóló kiállítás is elérhető lesz online
Illusztráció (bpartweek.hu)

Szörnyekről szóló kiállítás is elérhető lesz online

MTI

2020.04.19. 07:40

A mintegy harminc kortárs magyar grafikus illusztrációin különféle szörnyek és képzeletbeli lények, valamint sárkányok, ördögök és boszorkányok jelennek meg.

Szörnyekről szóló kiállítás és múzeumpedagógia foglalkozás is várja a gyereket a Deák17 Galéria honlapján.

Kortárs magyar gyermekkönyvek szörnyképeit és az Én kicsi Szörnyem című rajzpályázat gyerekalkotásait mutatja be az Én kicsi szörnyem - Szörnyek és képzeletbeli lények a gyerekkönyv-illusztrációban című kiállítás.

A mintegy harminc kortárs magyar grafikus illusztrációin különféle szörnyek és képzeletbeli lények, valamint sárkányok, ördögök és boszorkányok jelennek meg. Mint írják, a tárlat lehetőséget ad a közös gondolkodásra arról, hogy belső félelmeik vizualizálása miképpen segítik a gyerekeket szorongásaik leküzdésében. A szörnyek ábrázolása meddig szorongásoldó és mettől kezdve szorongás keltő jelenségek? Miképpen kapcsolódnak a mai szörnyek az emberiség kollektív emlékezetében tárolt megannyi, archaikus képzeletbeli szörnyhöz? - ezekre a kérdésekre is keresi a választ a tárlat.

A kiállításhoz 7-12 éveseknek szóló múzeumpedagógiai foglalkozás is kapcsolódik a galéria weboldalán Így neveld a szobaszörnyed címmel. A galéria honlapjáról letölthető segítségek és útmutatók alapján a gyerekek létrehozhatják saját szörnyeiket. A róluk készített fotót pedig elküldhetik email-ben vagy #szobaszörny hashtaggel feltölthetik az instragamra.

Ajánlókiállításajánlóprogramok