2024.05.01, Szerda
Weihnachten im Tierpark - Ilyen a mesében sincs

Weihnachten im Tierpark - Ilyen a mesében sincs

2023.12.01. 10:45

2019 óta hatalmas sikere van a kelet-berlini Tierparkban a magyarul Karácsony az Állatparkban címmel futó eseménysorozatnak, amely ebben a szezonban 2023. november 15. és 2024. január 14. között kerül megrendezésre a német fővárosban.

Hirdetés

A Tierpark Berlin a Berlini Állatkert (Zoologischer Garten Berlin) társintézménye, amely 160 hektáros területével Európa legnagyobb területű állatkertje. Ennek köszönhetően nem csoda, hogy amikor először jártam ott, kereken 7 (!) órát töltöttem el az intézményben, pedig egy részét felújítás miatt lezárták.

Határon innen és túl számos állatkertben megfordultam már, és bárkinek jó szívvel ajánlom ezt a "kis" ékszerdobozt, hiszen az impozáns parkot gyönyörű építmények (köztük a Schloss Friedrichsfelde kastély), hidak és növények teszik különlegessé, miközben egyes állatfajokkal szó szerint testközelben találkozhatunk, legyen szó kengurukról, pelikánokról vagy éppen majmokról.

Több helyivel is beszélgettem már utazásaim során, és sokan annak ellenére is jobban szeretik a parkot a nyugat-berlini állatkertnél, hogy ott jóval több állatfaj található, köztük személyes kedvenceim, az óriáspandák is.

Weihnachten im Tierpark esemény a téli időszakra jellemző korai sötétedés miatt viszont nem az állatokról szól (mindössze pár állatot sikerült csak látnom), hanem a már-már mesebeli karácsonyi hangulatról, látványról, fényekről, zenékről és illatokról, felejthetetlen élményt nyújtva minden korosztálynak.

A tartalmas, átlagosan másfél óra alatt megtehető körséta során kijelölt út mentén gyönyörködhetünk az egyedi világítással és designnal ellátott látványelemeken, miközben kedves bódéknál ehetünk-ihatunk többek között forralt bort, teát, perecet és gofrit, karácsonyi dalokat hallgathatunk többek között Michael Bublé, Celine Dion, Robbie Williams, Frank Sinatra és Ariana Grande tolmácsolásában, miközben remek felvételeket, szelfiket készíthetünk a program alatt.

Személyes kedvenceim a szép, egyedi karácsonyfák voltak, amelyek nagy számban vannak jelen a rendezvényen, illetve a Schwanensee (Hattyúk tava) című látványosság, ahol a két hattyúfigurát és egyedi fénytechnikát láthatunk, miközben hallhatjuk a hattyúk hangját, illetve egy dalt a híres operából.

Kürti Krisztián

Galéria

AjánlóTierpark Berlinállatkert