2024.03.19, Kedd
Ezer rendőr biztosítja a futamot a hétvégi Forma 1-es Magyar Nagydíjon
police.hu

Ezer rendőr biztosítja a futamot a hétvégi Forma 1-es Magyar Nagydíjon

mti

2016.07.21. 08:09

A rendőrtábor területén ideiglenes rendőrőrsöt alakítanak ki, amelyet egészen hétfő reggelig fel lehet keresni.

Hirdetés

A hétvégi Forma 1-es Magyar Nagydíj négy napja alatt mintegy ezer rendőr biztosítja majd a futamot. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak tevékenységét a készenléti rendőrök, illetve román, szlovák és osztrák rendőrök is segítik majd, továbbá lovas, kutyás és motoros rendőrök is szolgálatot teljesítenek - közölte Beluzsárné Belicza Andrea. A forgalmat folyamatosan helikopterrel figyelik, és ha szükséges, beavatkoznak a forgalomirányításba.
 

Ugyancsak itt építik ki a biztosítás vezetési pontját.
Jelezte, a rendezvény csütörtök délután a boxutca-látogatással kezdődik, s már ekkortól forgalmi korlátozásokra kell számítani.
Péntektől a pálya felé egyirányúsítják az utakat, a verseny vége után pedig kifelé lesznek egyirányúak az utak. A haladás irányát táblákkal jelzik majd.
Beluzsárné Belicza Andrea figyelmeztetett arra, hogy senki ne hagyjon látható helyen értékeket a kocsijában. Ugyancsak figyeljenek a versenyre látogatók a szabályos parkolásra, mert a szabálytalanul megálló autókat elszállítják.
Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, hogy kiemelt feladatként kezelik a futam biztonságos lebonyolítását. Az előkészületek már az év elején megkezdődtek, azóta havonta áttekinti egy, a társszervek bevonásával kialakított, 80-90 tagú bizottság a futammal kapcsolatos teendőket. 


A hatósági-ellenőrzési feladatok mellett a rendezvény biztosításában is részt vesznek a tűzoltóegységek, bár a nemzetközi rendezvény rendelkezik saját tűzoltósággal. A tömegek mozgatásáról, beléptetéséről, az esetleges kiürítésről pedig elsősorban a szervezők gondoskodnak.

A sporttörvényben foglaltaknak eleget téve a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem sokkal a rendezvény előtt a társszervekkel és a helyi rendezőkkel együtt pályabejárást tartott, és mindent az előírásoknak megfelelőnek talált.

forrás: mti / police.hu

Ajánljuk még