2024.05.18, Szombat

Átadták a Családbarát Médiáért díjat

2016.01.24. 07:17

Az idei évben Vándor Éva nyerte el a Képmás magazin Családbarát Médiáért díját a vs.hu-n megjelent, A férfiak agyát tényleg átprogramozza az apaság című írásával. Az ünnepélyes díjátadón idén is részt vett Tarnai Richárd, a családbarát munkahely címet viselő Pest Megyei Kormányhivatal vezetője.

„Jó látni, hogy a gyermek, a szülő, a család érték” - mondta a díj csütörtöki budapesti átadógáláján Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Azt mondta, értéksemlegesnek kell lennie az objektivitást zászlajára tűző médiának, vagy a törvények betűjét és szellemét érvényesítő bíróságnak, de miért ne vállalhatna fel értékeket egy olyan sajtótermék, amelyet épp ezért keresnek a fogyasztók. „Nem kell értéksemlegesnek lennie annak a kormánynak sem, amelynek neve előtt ott a polgári jelző, és amelyre ezért szavaztak a választók” - fogalmazott az államtitkár.

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége örömének adott hangot, hogy a zsűri széles körből válogatva, igen különböző témákat más-más terjedelemben feldolgozó anyagokból válogatott.

Mint mondta, ez az este nem arról szól, ami megkülönböztet bennünket egymástól, hanem arról, amiben hasonlítunk: ilyen, hogy mindannyiunk számára fontos a család.

A tíz éve létező elismerés félmillió forinttal járó fődíja mellett átadták a közönségdíjat is, amelyet a Kossuth rádió Vendég a háznál című műsora Láthatatlan munka – „nem dolgozó” anyák című adásának szerkesztéséért Veress Ágnes vehetett át.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma különdíját Lengyel Csilla kapta, a Laptop, fakanál, tűsarok című - a Figyelőben megjelent - írásáért, míg a Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíját Kuslits Szonja vehette át a Várkert Bazárban rendezett gálán, a mno.hu-n megjelent, A Nobel-díjas IPCC hétgyermekes, magyar klímakutatója című cikkéért.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

munkahelyekHelyimédiacsalád