2024.05.21, Kedd

Átadták Dunakeszin a 24 tantermes iskola munkaterületét

2016.06.17. 07:37

Hamarosan elkezdődik Dunakeszin az új, Repülőtéri úton épülő 24 tantermes általános iskola kivitelezése.

Hamarosan, az engedélyezést lezárva elkezdődik az új, Repülőtéri úton épülő 24 tantermes általános iskola kivitelezése. Az Önkormányzat kiemelt projektként kezeli a beruházást, ezért külön műszaki ellenőrt is alkalmaz az építkezés idejére.

Dunakeszin állami beruházásként általános iskola épül. Az iskola építtetője a Nemzeti Sportközpontok, a projekt műszaki ellenőrzéséért pedig a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) felel. Az iskola építése így teljes egészében állami támogatásból valósul meg, fenntartása és üzemeltetése viszont már Dunakeszi Város Önkormányzatának feladata lesz. A projekt összköltsége kb. 3,5 milliárd forint.

Nemrégiben megtörtént a munkaterület átadása az iskola kivitelezéséhez, illetve az összes érintett fél elfogadta az intézmény koncepciótervét is.

A munkálatok jelenleg a tereprendezés és az engedélyezés fázisában tartanak – folyamatban van a közműbekötés, az útcsatlakozás kiépítése, illetve a különböző hatósági engedélyek beszerzése.

Mivel Dunakeszi Város Önkormányzata kiemelt projektként kezeli a beruházást, ezért saját műszaki ellenőrt is alkalmaz, aki részt vesz a kivitelezői munkálatokban, illetve felügyeli azt, képviselve a város igényeit, érdekeit.

Amennyiben a munkálatok a terv szerint haladnak, az iskola épületét 2017 szeptemberétől a Dunakeszi Szent István Általános Iskola jelenlegi, illetve az új körzetbeosztás szerint ide tartozó tanulók már használatba is vehetik. Az iskolához tartozik egy 2 470 m² alapterületű sportcsarnok, amely méretét tekintetve nem csupán regionális szinten lesz különleges, hanem magasan túlszárnyalja az átlagos magyarországi iskolák tornacsarnokainak méreteit is. A tervek szerint természetesen nemcsak fedett, de kültéri sportpályával is rendelkezni fog az épülő általános iskola - ez a 3495 m² kültéri terület egy részén kerül majd kialakításra.

forrás: dunakeszi.hu

Galéria

DunakesziGazdaság

Ajánljuk még