2024.04.22, Hétfő

Az Európai Mobilitási Hét legjobb szervezői között a gödi Önkormányzat

2016.01.07. 08:06

Hirdetés

Több mint 40 szervező kapott elismerést a 2015. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap záró konferenciáján szerdán Budapesten - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint 2015-ben a legjobb szervező önkormányzat díjban részesült Eger, Göd, Hajdúböszörmény, Miskolc és Nagykamarás önkormányzata, további 36 szervező kiemelkedő teljesítményét pedig oklevelekkel ismerték el.
A legszorgosabb helyi szervező díjat vette át Csarmasz Emese (Zalaszentgrót), Gózon Tamás (Kecskemét), Oláh András (Székesfehérvár), Szabóné Kurta Julia (Gyula) és Veres Irén (Szentes).
A díjazottakat a minisztérium az oklevelek mellett kerékpárokkal is jutalmazta.
A közlemény szerint Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár az eredményeket összegző rendezvényen elmondta: a fejlesztési tárca eredetileg 40 millió forintos keretösszeget különített el az eseménysorozat kapcsán benyújtott egyedi támogatásokhoz. A fokozott érdeklődés miatt azonban végül több mint 54 millió forint támogatást ítéltek oda összesen 160 önkormányzat számára.
Az Európai Mobilitási Hét kampányt 2002 óta minden szeptemberben megrendezik, amelyhez tavaly minden korábbinál több, 182 hazai település csatlakozott, ezzel Magyarország több mint negyven ország versenyében ismét az előkelő harmadik helyen végzett.

mti

fotó: sihuhu.com

Galéria

HelyiEurópai Mobilitási Hétautó