2024.02.22, Csütörtök

Bővítik a 2/A gyorsforgalmi utat és egy multifunkcionális csarnok épülhet Vácott

2016.05.20. 09:34

Vác parlamenti képviselője, Harrach Péter számolt be a kormány jövő évi költségvetéséről.

Hirdetés

Vác parlamenti képviselője, Harrach Péter számolt be a kormány jövő évi költségvetéséről, az adócsökkentésről, az otthonteremtésről, az életpálya modell kérdéséről, valamint a közmunka programról. Kiemelte Vác városára vonatkozó fejlesztéseket, új csarnok, a 2/A út, valamint az árvízvédelmi program terveit.

Növekvő pályára állt a magyar gazdaság, ebből következően növekednek a bevételek, és ez tervezhetőbbé teszi a kiadásokat – ezt mondta Harrach Péter a jövő évi költségvetésről. 

A választókerület parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján kiemelte: tovább folytatódik az adócsökkentés, így például több termék és szolgáltatás áfája is mérséklődik. Hangsúlyozta az otthonteremtési támogatás jelentőségét, hozzátéve azt, hogy a Családi Otthonteremtési Kedvezmény rendszere nagyon sokaknak kedvez. Szóba hozta az életpálya- modellek kiterjesztését is, azt, hogy a pedagógusok, a rendvédelmi- és honvédelmi dolgozók, az állami-, megyei- és járási tisztviselők illetményét is növelik a jövőben. A politikus szerint a közmunka program folytatódik, ami nagyon sokaknak segíthet a megélhetésben. Hosszabb távon pedig abban, hogy az érintettek az eddiginél jobb eséllyel jelentkezzenek a versenyszférában. Nagyon lényegesnek nevezte, hogy európai összehasonlításban jelenleg Magyarországon az egyik legkisebb a személyi adókulcs, és ezen a jövő évi büdzsé sem változtat.

A váci városfejlesztés kapcsán a képviselő kiemelte a 2/A gyorsforgalmi út kétszer kétsávos sztrádává alakítását, az árvízvédelmi program támogatását és azt, hogy a 2017-es állami költségvetésben benne van egy multifunkcionális csarnok felépítése is a Szérűskertben.

forrás: vac.hu

Galéria

VácFókuszbanköltségvetés

Ajánljuk még