2024.05.22, Szerda

Csepeli művészeti iskolások kiállítása

2016.01.28. 14:07

Már 13. éve kerül sor Csepelen gyerekmunkák kiállítására. Szeptembertől készítik a kisiskolások alkotásaikat, melyet most megmutathatnak a nagyközönségnek is.

Január 27-től szép és változatos témájú gyerekrajzok láthatók a Nagy Imre ÁMK Közművelődés Galériájában, amelyet az AMI, a Kék, a Kölcsey, Széchenyi és a Vermes iskola tanulói készítettek. Az alkotások a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képző- és iparművészeti ág 2015/2016-os tanév első féléves kiállítására gyűltek össze.

Idén a 13. alkalommal tartott megnyitón Körömi Gábor, a művészeti iskola intézményvezető-helyettese köszöntötte az iskolásokat és a megjelent érdeklődőket, köztük Kerepesi Ágnest, az iskola intézményvezetőjét és Tóth Endrét, a közművelődés intézményvezetőjét.

A megnyitón Geisbühl Tünde, a képző- és iparművészeti ág munkaközösségének vezetője kalauzolta végig a gyerekeket részletesen bemutatva a színes rajzok születésének mikéntjét. Elmondta, hogy a felkészítő tanárok (Dékányné Varga Krisztina, Geisbühl Tünde, Tóth Tímea, Jónásé Albert Erzsébet, Szerémi Lotti, Illyés Gábor) évről évre újabbnál újabb ötletekkel segítik tanítványaikat a képzőművészet világában. A paravánokon többek között találkozhatunk megfigyelésen alapuló tanulmányrajzokkal, portrékkal, kollázsokkal, képregények, sárkányok ábrázolásával, szivárványos tájakkal, gyönyörű angyalokkal és tündérekkel.

A kiállításon Fehérvári Adrienn, a Fasang Árpád Zeneiskola növendéke adott gitárjátékot.

Az iskolások első féléves tárlatát február közepéig tekinthetik meg az érdeklődők.

forrás: csepel.hu

Galéria

KultúrakiállításMűvészetrajzalkotás