2024.06.15, Szombat

Engedély nélkül vadásztak

2016.03.17. 12:40

Két férfi több alkalommal vadászott engedély nélkül – szintén illegálisan tartott fegyverekkel – Gödöllő területén úgy, hogy a vadakat etetéssel az általuk kiválasztott területre szoktatták.

Orvvadászat bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán S. István 42 éves és Cs. Ferenc 40 éves gödöllői lakosok ellen. A két férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015 októberétől kezdődően több alkalommal vadászott engedély nélkül – szintén illegálisan tartott fegyverekkel – Gödöllő területén úgy, hogy a vadakat etetéssel az általuk kiválasztott területre szoktatták. A lelőtt állatokat ezt követően értékesítés céljából feldolgozták.

A gyanúsítottakat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai 2016. március 11-én az éjszakai órákban érték tetten és vonták intézkedés alá egy gödöllői erdőben. A 40 éves férfit a helyszínen elfogták, azonban a 42 éves S. István a helyszínről elmenekült. Őt néhány órával később a lakásán fogták el a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai.

A két férfit a Gödöllői Rendőrkapitányságra állították elő, ahol – őrizetbe vételük mellett-gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A lakásaikon megtartott házkutatás során több, engedély nélkül tartott fegyvert, lőszereket, fagyasztott vadhúst, távcsöveket és lámpákat foglaltak le a rendőrök.

A bűncselekménnyel összefüggésben a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki K. György 60 éves gödöllői lakost is. A férfit - elfogását megelőzően - telefonon hívta fel S. István és megkérte arra, hogy a nála tárolt agancsokat és engedély nélkül tartott fegyverét a rendőrök kiérkezése előtt rejtse el. K. György ekkor egy hátizsákot átdobott a szomszédja telkére, amelyet a helyszínre érkező rendőrök megtaláltak és a benne lévő fegyverrel és lőszerekkel együtt lefoglaltak.

Az illetékes bíróság 2016. március 14-én elrendelte S. István előzetes letartóztatását.

Cs. Ferenc és K. György az eljárás során szabadlábon védekezhet. Az ügyben a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le. 

forrás: police.hu

fotó: erdelyinimrod.ro

Galéria

Helyirendőrségvadászatorvvadászatfegyver