2024.02.29, Csütörtök

"Építsük közösen Ceglédet"

2016.04.06. 08:24

A belvárosban működő üzletek, éttermek bevonásával szeretné szépíteni a várost az önkormányzat, az "Építsük közösen Ceglédet" elnevezésű kezdeményezéssel.

Hirdetés

A belvárosban működő üzletek, éttermek bevonásával szeretné szépíteni a várost az önkormányzat. Az "Építsük közösen Ceglédet" elnevezésű kezdeményezésről a polgármester és a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót. A felhívás lényege, hogy annak a vállalkozásnak, amely anyagilag támogatja a belváros megújulását, jelentősen kevesebb közterület használati díjat kell fizetnie.

Tavaly kezdődött és belváros megújítása. A munkák természetesen idén is folytatódnak, most éppen a Kossuth tér egy újabb szakasza szépül meg. A városvezetés azt szeretné, ha minél szebb, élhetőbb lenne Cegléd, a közös cél megvalósulásába pedig a belvárosi vállalkozókat is szeretnék bevonni. "Lehetőséget szeretnénk arra biztosítani, hogy az itt lévő vállalkozások közterületfoglalási és más díjakból kedvezményeket kaphassanak. Azonban ennek határa van, hiszen úgy érzékeljük, hogy ha ezek a fejlesztések megvalósulnak akkor nem csak azért lesz jó, mert szebb környezetben élhetünk, hanem azért is mert adott esetben ezzel gazdasági előnyökhöz juttathat azokat akiket érint akár vendéglátóként, akár más vállalkozásokban." - fogalmazott Takáts László polgármester.

Az üzletek előtti szebb környezet, a gyönyörű belváros a vállalkozások számára plusz bevételt generálhat, vagyis közös érdek, hogy minél gyorsabban elkészüljenek a fejlesztések - mondta Takáts László. Az "építsük Ceglédet" nevet viselő felhívás lényege, hogy az a vállalkozó, amely segíti a belváros megújulását-anyagi hozzájárulásáért cserébe-kevesebb közterület használati díjat kell fizetnie.

Erről már a városfejlesztési Kft. ügyvezetője beszélt a sajtótájékoztatón. "Az anyagi hozzájárulásuk 50 %-ig polgármesteri engedéllyel mentesülhetnek a későbbiekben a közterület használati díjak fizetése alól. Minderre létrehoztunk egy honlapot, ez a www.epitsukcegledet.hu, ahol tájékozódhatnak arról az üzlettulajdonosok, vállalkozók, hogy melyek azok az utcaszakaszok, amelyeket bevontunk ebbe a kezdeményezésbe." - tette hozzá Szebeni Dávid.

A felhívás mintegy 60 vállalkozást érint a Kossuth tér környékén, az Eötvös téren, a Pesti út Damjanich utca és Szabadság tér közötti szakaszán, a Szabadság téren, a Rákóczi úton a Kárpáti Aurél utcáig, valamint a Kossuth Ferenc utca a Teleki utcáig terjedő szakaszon. Az Építsük Ceglédet weboldalon minden információ megtalálható. A vállalkozók bevonásával megvalósuló közterület fejlesztés több nyugat-európai országban remekül működik, a városvezetés bízik benne, hogy a ceglédi cégvezetők partnerek lesznek a közös munkában.

forrás: cegled.hu

Galéria

CeglédCeglédHelyiközterület használati díj