2024.02.25, Vasárnap

Évköszöntő koncert a gödöllői lovardában

2016.01.11. 08:32

Hirdetés

Műfaji gazdagság és szép szólók jellemezték a Gödöllői Szimfonikus Zenekar idei első évköszöntő koncertjét, aminek a kastély lovardája adott otthont szombat este. 

A közönséget és a művészeket dr. Gémesi György polgármester köszöntötte, aki kiemelte: Gödöllő idén ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját.

 A közönséget és a művészeket dr. Gémesi György polgármester a következő gondolatokkal köszöntötte:

"Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Köszöntöm Önöket a hagyományos újévi koncert alkalmából, köszönöm, hogy eljöttek, hogy a koncert keretein belül együtt köszönthessük az új esztendőt és az 50 éves Gödöllőt.
Városunkat a történetírás először 667 évvel ezelőtt, 1349-ben, Nagy Lajos adománylevelében említi; mezővárosi rangot 1763-ban kapott, Grassalkovich Antal idejében, amit 104 évig viselt. Gödöllőt 1966-ban nyilvánították várossá.
A „Megújuló értékek városa” című, közel nyolcvan rendezvényt magába foglaló ünnepi esztendő gerincét a megszokott igényes és színvonalas kulturális programok alkotják, amiben külön öröm számomra látni a helyi kulturális műhelyek kínálatát. A gödöllői művészeti csoportok néhány éve megkezdődött aktív együttműködésének eredményeképpen is egyre nagyobb hazai figyelemnek és rangosabb nemzetközi, érdeklődésnek lehetünk részesei. Fantasztikus sikerként könyvelhetjük el azt is, hogy az elmúlt esztendőben három csapatunk került be az első televíziós hazai tehetség kutató, a Hungary's Got Talent kiemelt figyelemmel kísért döntőjébe.
Az eladott jegyek számának további növekedése, a rendszeresen telt házas rendezvények is azt bizonyítják, hogy van igény színvonalas, értéket és megújuló értéket közvetítő kulturális programokra.
Gödöllő dinamikus és fenntartható fejlődése mellett talán ez az egyik legfontosabb üzenete az 50 éves városnak. Ma este a Gödöllői Szimfonikus Zenekar hagyományos évköszöntő koncertje nyitja meg az ünnepi esztendőt.
Engedjék meg, hogy a mai koncerttel megköszönjem a meghívott és jelen nem lévő adományozóknak a támogatásokat, és külön megköszönjem a diplomáciai testületek, s különösen a jelenlévő képviselőik folyamatos, kitüntető figyelmét.
Végül, de nem utolsó sorban kívánok mindannyiuknak eredményes, boldog új esztendőt és természetesen a mai estére nagyon jó szórakozást.
Ezekkel a gondolatokkal Gödöllő várossá nyilvánításának ünnepi évét megnyitom." 

A zenekar Horváth Gábor vezényletével többek között Suppé, Csajkovszkij és J. Strauss műveket szólaltatott meg. Méltán kapott nagy tapsot Bizet Carmen című operája részleteinek feldolgozása. Valószínű, hogy csak nagyon kevesen hallhatták eddig J. Strauss Egyiptomi-indulóját, aminek tolmácsolásakor a közönséget is megénekeltette a karmester. A zenekar a szimfonikus könnyűzenében is otthonosan mozgott, máskor hamisítatlan big band hangulatot keltettek fúvósaik. 
Az est  énekes és szaxofonos szólistája Csányi István volt, akit Bubenyák Zoltán (dob), Lutz János (bőgő) és Kovács Zsolt (dob) kísért és aki maga is hívott vendégeket. Előbb Benedek Krisztinával majd Micheller Myrtillel énekelt. Szaxofonos bravúrszámát - a Take Five örökzöld feldolgozását - a Gödöllői Szaxofon Trióban, ifj. Barabás Andrással és Vörös Attilával játszotta el. 
A hangversenyt megtisztelte jelenlétével Antall Józsefné, a néhai miniszterelnök felesége. 
A közönséget a szünetben egy pohár pezsgő várta. 
 

forrás: godollo.hu

Galéria

GödöllőGödöllőHelyiújév