2024.06.20, Csütörtök

Extrém látványosság Nyáregyházán

2016.06.19. 17:47

A BURGER KING® Brutálfutás 5.0 1629 nevezőt vonzott a 30 fok feletti melegben.  

A nyáregyházi motocross pályán ismét bebizonyosodott, hogy igenis van létjogosultsága ennek az extrém látványosságnak, amit  a terep akadályfutás névre lehetne keresztelni. A BURGER KING® Brutálfutás 5.0 1629 nevezőt vonzott a 30 fok feletti melegben.  

Hét futammal nyolc órán át folytak a selejtezők a 7 km-es pályán a döntőbe jutásért, ahova végül 92 mindenre elszánt "szupermen és women" került. 
17 pihentetőnek nem mondható akadály várt rájuk, melyek közös jellemzője, hogy egyik pimaszabbul megtervezett, mint a másik. Ezen az óriási felnőtt játszótéren, ahol  többek közt ilyen és hasonló akadályokat kellett leküzdeni: mocsaras lejtők, iszapmerülés, meredek, sáros emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, mély vizes árkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, labirintus. A célba éréskor minden résztvevőn vastagon állt a sár. 

Pintér Sándornak (Pénzügyőr SE) sikerült a leggyorsabban a célba érés (34 perc 18 mp), a hölgyek közt Erdős Rita Noémi (Kőbánya Öttusa SC) volt a legsebesebb (37 perc 10 mp). 

A mezőny  legidősebb indulói két  67 éves futó,  Szép Gabriella és a s várpalotai Gábris József. A két legfiatalabb a 8 éves Bognár Luca és a 7 éves Felvégi Örs.

A döntő futam már rövidebb pályán zajlott, majd négy korcsoportban hirdettek eredmény a BSI (Budapest Sportiroda) szervezte eseményen. A legjobb időket Kalász Tamás (Makó) a 18-35 év korcsoport győztese (22 perc 37 mp) és a nőknél a 18 év alatti korcsoport bajnoka, a kőbányai Erdős Rita Noémi (24 perc 37 mp) futották.

forrás: futanet.hu

Galéria