2024.05.21, Kedd

Fejlesztési megállapodást kötött a Metrans Konténer Kft. és a csepeli önkormányzat

2016.07.05. 08:53

Félmilliárd forint értékű közérdekű városfejlesztési támogatással segíti a 21. kerület közlekedésfejlesztését és gazdaságélénkítését a Metrans Konténer Kft.

Félmilliárd forint értékű közérdekű városfejlesztési támogatással segíti a 21. kerület közlekedésfejlesztését és gazdaságélénkítését a Metrans Konténer Kft., az erről szóló megállapodást a cég és a csepeli önkormányzat hétfőn írta alá.

Borbély Lénárd csepeli polgármester és Kiss Péter, a Metrans Konténer Kft. ügyvezetője által aláírt megállapodás alapján a Metrans legalább 200 új munkahelyet hoz létre Csepelen. Emellett beszállítói lehetőségeket teremtenek acsepeli vállalkozások számára, figyelemmel a környezet és a helyben élők érdekeit.
A nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező cég részt vesz további befektetők Csepelre vonzásában, és félmilliárd forint közérdekű városfejlesztési támogatással segíti a kerület közlekedésfejlesztését és gazdaságélénkítését.
Borbély Lénárd kiemelte: Csepel szívesen lát minden olyan befektetőt a kerületben, amely előzetesen egyezteti elképzeléseit az önkormányzattal, új munkahelyeket teremt, hosszú távon gondolkodik, figyelmet fordít a helyben élő lakosok érdekeire.
A Metrans a városfejlesztési támogatáson túl vállalta, hogy a tervek szerint 2017 első negyedévében megnyíló új konténer-termináljába csak a reggeli és délutáni csúcsidőn kívül fogja a vonatokat indítani. 
A Metrans Konténer Kft. termináljának alapkövét tavaly októberben tették le, ekkor a külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: a német HHLA AG magyar leányvállalata 35-50 millió euró befektetéssel, saját erőből építi meg 2017-ig az új konténer terminált Csepelen. A fejlesztés hozzájárul Magyarország céljának eléréséhez, hogy a kelet-nyugati, valamint az észak-déli áruforgalom központja legyen.
Klaus-Dieter Peters, a HHLA AG vezérigazgatója akkor azt közölte: ez lesz a cég 4. szárazföldi csomópontja. Hat vágányon rakják át az árut, és két vágányon jutnak az üres konténerek a tárolóba. Jelenleg a Metransnak évi 170 ezer konténer forgalma van Magyarországon, ez 250 ezerre emelkedik és havi 250 vonatot tudnak kezelni, ha kész lesz a beruházás. Tervük a trimodális szállítás megteremtése, hogy a Dunát is bekapcsolják - a vasúti- és a kamionforgalom mellett - a konténerszállításba. A 165 ezer négyzetméteres új terminálon lesz konténerjavító, és tárolni tudják a hűtőkonténereket is.

forrás: mti / csepel.hu

Galéria

Ajánljuk még