2024.04.20, Szombat
Koncertritkaságokkal ünnepli 18. évfordulóját a Müpa
Illusztráció, unslpash.com

Koncertritkaságokkal ünnepli 18. évfordulóját a Müpa

MTI

2023.03.14. 16:33

Tizennyolc koncertfelvétel-ritkaság bemutatásával ünnepli fennállásának 18. évfordulóját a Müpa.

Hirdetés

A Müpa 2005-ös megnyitása óta missziójának tekinti, hogy minél több emberhez juttassa el a minőségi kultúrát. A nyitáskor elindított Felfedezések című sorozat keretében számos, akkor pályája elején álló, ma már elismert művész koncertezett az intézmény tereiben.

Az évforduló alkalmából most a sorozat tizennyolc, a Müpa Stúdió által rögzített emlékezetes előadását, mások mellett Várdai István, Baráti Kristóf, Szűcs Máté, Berecz Mihály, Kohán István, Palojtay János első koncertjeit élvezhetik újra az érdeklődők

- áll az intézméy MTI-hez eljuttatott közleményében.     

Magyarország mára nemzetközi szinten is meghatározó kulturális központja nemcsak a komoly-, kortárs, könnyű-, dzsessz- és világzenei közönségét szolgálta ki, de az opera, az újcirkusz, a tánc, az irodalom, vagy a film iránt érdeklődők számára is igyekezett új élményekkel szolgálni.    

A Müpa az elmúlt időszakban a fenntarthatósággal kapcsolatos terveit a társadalmi, gazdasági és környezeti témákra is kiterjesztette. Ezzel összehangban szakértők bevonásával már dolgozik fenntarthatósági stratégiáján, amelyet a tavasz folyamán, a következő évad programjainak ismertetésével együtt mutat majd be.

HelyiBudapestMÜPAkoncertelőadás