2024.04.18, Csütörtök

Térbeli mesekönyvként született újjá a főváros egyik tere

mti, minimatine.hu

2017.05.24. 15:21

Az ország legjobb játszótérkészítőjének köszönhetően a Benczúr kert olyan szimbólumokkal újult meg, amelyek a lélekre is hatnak.

Hirdetés

Átadták a mesetérrel megújult Benczúr kertet a főváros VI. kerületében. A kert felújításakor egy a mesék világát idéző teret kívántak létrehozni a műemléki környezetben, ahol inspiráló játékokkal, biztonságban tölthetik szabadidejüket a családok. A mesealakokat az ország legjobb játszótérkészítőjeként számon tartott Kő Boldizsár képzőművész és munkatársai készítették el.

(fotók: minimatine.hu)

„Misszió számomra, hogy a játékok, amellett, hogy élvezetesek legyenek mind a gyerekek, mind a felnőttek számára, olyan környezetet teremtsenek, amely valamennyire ízlésformáló szereppel is bír, és olyan szimbólumok jelenjenek meg, amelyek a lélekre is hatnak” – vallja a kertet megálmodó Kő Boldizsár a minimatine.hu-nak adott interjúban. „Ezek a játszóterek térbeli mesekönyvek, ez egy tökéletes műfaj ahhoz, hogy a művészet kikerüljön a kiállítótermekből, és minél több emberhez eljusson” – fogalmazott az 1999 óta országszerte rengeteg meseteret megalkotó képzőművész, aki nem szokványos játszótéri elemekkel, saját fejlesztésű játékokkal és sok-sok népmesei elemmel dolgozik.

A terézvárosi önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csaknem 200 millió forintos, saját forrásból finanszírozott beruházással az egymilliárd forint összérték közelébe ért a lepusztult közterületeket megújító program. A kerületi önkormányzat korábban a Hunyadi teret, a Liszt Ferenc teret és a Nyugati teret is teljes körűen rekonstruálta és az épített környezettel összhangban lévő közösségi tereket hozott létre.

Galéria

FókuszbanjátszótérTerézváros