2024.07.19, Péntek

Négy kerületen átívelő zöldút jön létre Budapesten

magyarepitok.hu

2017.10.13. 10:27

Az Árpád-hídtól Budapest péceli határáig lehet majd biciklizni a Rákos-patak mentén.

A TED-en kihirdették a budapesti Rákos-patak mentén kiépülő ökoturisztikai folyosóra kiírt közbeszerzés eredményét. A fejlesztéshez szükséges engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, valamint engedélyek megszerzése a RODEN Kft. feladata lesz nettó 89 millió forint ellenében.

A beruházó BKK hirdetményéből kiderül, a projektben a Rákos-patak mentén épül kerékpáros útvonal a XIII. kerületben fekvő Népfürdő utcától egészen a főváros közigazgatási határáig. Összesen 24,5 kilométer hosszan, négy kerületen (XIII., XIV., X., XVII.) keresztül halad majd a bicikliút.

A kialakítandó útvonalon 12 darab híd (új, felújítandó, átépítendő) fejlesztése is megtörténik, emellett keresztirányú kerékpáros kapcsolatok is születnek mintegy 5 kilométer hosszban.

A kerekparosklub.hu korábbi cikkében az állt, a Rákos-patak mentén úgynevezett zöldút épül ki. Ez olyan közlekedési folyosót jelent, amit elsősorban gyalog vagy biciklivel lehet használni, a város zajától valamennyire védett helyen (vízpartok vagy bezárt vasútvonalak mentén) vezetnek.

Fókuszbankerékpárút