2024.04.19, Péntek

Átadták Törökbálinton az új városházát

torokbalint.hu, magyarepitok.hu

2018.08.20. 11:08

A 2400 négyzetméteres látványos épületben posta és kormányablak is várja majd a helyieket.

Hirdetés

A hosszú hétvége szombatján hivatalosan is átadták Törökbálinton az új városházát. A figyelemfelkeltő épület munkálatait az Épkar Zrt. és a Zeron Zrt. konzorciuma végezte el, az építkezésről legutóbb a hónap elején számoltunk be.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A 2400 négyzetméteres új önkormányzati és hivatali centrumot mintegy 1,2 milliárd forintból alakították ki. Az augusztustól augusztusig, egy év alatt felépült két szárnyból álló épület egyik részében a városvezetői irodákat és termeket adták át, a másik oldalon pedig a közügyi hivatalok készültek el. Itt többek között postahivatalt és kormányablakot is kialakítottak.

Az épület egyedi kinézetéhez az is hozzájárul, hogy a tervezők egy különleges, első pillantásra nem nyilvánvaló építészeti megoldással éltek: az épület vasbeton gerincéhez képest a házban síktörés figyelhető meg, a gerinccel egyetlen fal sem párhuzamos. A gerendamagasság így végig változik, az ablakok pedig trapéz alakúak.

 

 

Húsz éve tervezett projekt válhatott valóra

A közintézményt átadó polgármester kiemelte: most, hogy felépült a városháza, végre egy helyen, sok utazás nélkül és jó körülmények között intézhetik el hivatali ügyeiket Törökbálint lakói. Elek Sándor szavaiból kiderült: Törökbálint már a 90-es évek óta tervezi, hogy méltó önkormányzati központot építsen, a most elkészült épület pedig nagyon fontos lesz a település jövőjében is.

 

Elek Sándor polgármester

A városvezető beszédjében külön megköszönte a kivitelező Épkar és Zeron kiemelt figyelmét és munkáját is, illetve elismerését fejezte ki az épületen dolgozó szakembereknek is, Monori Csaba projektvezetőt külön kiemelve.

 

 

Galéria

FókuszbanTörökbálintközintézményekÉpkar Zrt.Zeron Zrt.