2024.04.18, Csütörtök

Fellélegezhetünk, több forgalmi korlátozás is véget ér a fővárosban

mti

2018.08.31. 19:43

Hétfőtől visszakapjuk a 4-es-6-os villamost az Oktogon és a József utca között, az 1-es villamos is újra a teljes vonalon jár. A Kossuth tér újra elérhető lesz metróval, a BAH-csomópont felüljáróján is megszűnik a korlátozás.

Hirdetés

A hétfőtől induló tanítási időszak nagy kihívásokat jelent majd a budapesti közlekedésben, ugyanakkor levesz némi terhet a vállunkról, hogy több közlekedési fejlesztés befejeződik. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jelentéséből az is kiderül, hogy hétfőtől már a tanítási időszak menetrendje szerint közlekednek a tömegközlekedés járatai. Ennek megfelel egyes járatok sűrűbben közlekednek.


Korszerűbb pálya, sűrűbb járatok a villamosoknál

A BKK tájékoztatása szerint

  • a 4-es metró munkanapokon reggel és délután;
  • a 2-es villamos pedig a hétköznap délutáni csúcsidőszakban, valamint este és késő este is a jelenleginél sűrűbben indul majd.

Szeptember elsejétől újra a teljes vonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Fehérvári út / Etele út között jár az 1-es villamos, miután a Népliget és a Mester utca között is befejeződik a villamosvágányok átépítése.

A nagykörúti villamosvonalakon is újra a vonal teljes szakaszán járnak majd a villamosok hétfőtől. A 4-es és 6-os villamos vonalán az Oktogon és a József utca között, több mint 3 kilométeres hosszon a korábbinál korszerűbb felépítményű villamospálya épült. Ennek köszönhetően a későbbiekben szükségessé váló karbantartási munkák az eddiginél gyorsabban, egyszerűbben lesznek elvégezhetők.    


Új aszfaltréteg a BAH-csomópont felüljáróján

Legkésőbb szombatról vasárnapra virradóra újra használhatják majd a városközpont felé tartó autósok is a BAH-csomópont feletti felüljárót, amelyen a városhatár felé haladók számára is megszűnnek a forgalomkorlátozások. A nyáron lezajlott felújítás keretében a felüljáró új aszfaltréteget és szalagkorlátokat kapott, valamint kicserélték a dilatációs rendszert is.

Feloldják a korlátozást emellett a Szent István körúton is, amelyen vízvezeték-felújítás miatt korlátozták a forgalmat.    

További változás, hogy jövő hétfőtől a 2-es metró ismét megáll a Kossuth Lajos téri megállóban, amelyet a korábbi MTESZ székház helyén létesülő új irodaház építése miatt kellett lezárni.

FókuszbanközlekedésvillamosBKKtömegközlekedés