2024.04.25, Csütörtök

Mozgalom indul a hajléktakanok visszavezetésére a normál életbe

pestpilis.hu

2018.12.16. 13:18

A kezdeményező étterem munkát kínál a hajléktalanoknak, és hasonló felfogású munkáltatók csatlakozását várja.

Hirdetés

Sajtótájékozattón mutatkozik be hétfőn Budapesten a Kerülj Vissza Mozgalom. A kezdeményezés egy belvárosi vendéglátóhelyen indul be, ahová meghívják az utcán élő embereket. Az étterem vendégül látja őket, bemutatja milyen tevékenységet végeznek ott, és munkát kínál a meghívottak számára.

Vidák László, a Menza Étterem tulajdonosa egy olyan mozgalmat kíván elindítani, amelynek célja, hogy a hajléktalansággal élőket visszavezessék a munka világába, és azon keresztül integrálódni tudjanak a társadalomba.

A meghívás ezen túlmenően szimbolikus értékű, arra a szükséges támogatásra mutat rá, amivel élhetnek az elesett embertársaink, akik sorsukon akarnak és képesek változtatni.

Az akció hétfőn 11.30-kor a Liszt Ferenc téri Menza Étteremben mutatkozik be. A Kerülj Vissza Mozgalom olyan munkahelyek jelentkezését várja, melyek hozzájuk hasonlóan úgy gondolják, hogy támogató közeget tudnak biztosítani nehézsorsú embereknek. Az új munkahelyek segítségével így az utcán élő emberek el tudnak indulni azon az úton, amely a társadalmi beilleszkedésüket támogatja.

A mozgalom Fővédnöke, Dr. Bajkai István, országgyűlési képviselő, rajta kívül Dr. Szentes Tamás, volt Országos Tisztifőorvos is ott lesz az eseményen, akárcsak Vidák László.

FókuszbanhajléktalanétteremMenza Étterem

Ajánljuk még