2024.04.23, Kedd
Varga Dénes lett az elmúlt év legjobb vízilabdázója
mno.hu

Varga Dénes lett az elmúlt év legjobb vízilabdázója

MTI

2019.01.09. 14:25

A játékostársak szerint az év gólját is Varga Dénes lőtte, amikor a Miskolc elleni bajnokin csavarral a félpályáról talált be.

Hirdetés

A válogatott játékostársak szavazatai alapján is Varga Dénes, az FTC-Telekom Waterpolo olimpiai bajnoka volt a 2018-as esztendő legjobb vízilabdázója.

A vlv.hu szaklap 10. alkalommal intézett körkérdést a nemzeti csapat előző évben szereplő játékosaihoz. Ez alapján a 25 megkérdezett játékos majdnem háromnegyede gondolta úgy, hogy Varga Dénesnél senki sem nyújtott jobb teljesítményt a tavalyi évben. A legjobb játékos címért 2-2 szavazatot kapott még Nagy Viktor és Zalánki Gergő, és egyet a tavalyi győztes Vámos Márton.

A társak szerint az év gólját is Varga Dénes lőtte, amikor a Miskolc elleni bajnokin csavarral a félpályáról talált be.

 „Természetesen örülök, ahogy az összes korábbi elismerésnek, de még egyszer elmondom: ezek akkor érnek valamit, ha a csapat, amelyben játszom, sikeres”

- mondta el Varga Dénes.

Az év mérkőzése a válogatottak szavazatai alapján a berlini világkupa magyar-szerb elődöntője (12-11) volt, ez a találkozó nem sokkal előzte meg a rangsorban a Ferencváros-Olympiakosz Európai Szuperkupa-döntőt és a barcelonai Európa-bajnokság spanyol-szerb fináléját. A magyar játékosok az év kellemes csalódásának a világkupa-győzelmet választották, a legnagyobb csalódásnak pedig az ezt megelőző Európa-bajnoki szereplést, Barcelonában csak a nyolcadik lett a válogatott.

Fókuszbansportvízilabdadíjak