2024.03.29, Péntek
Ezeken a Pest megyei településeken igényelhető a falusi CSOK

Ezeken a Pest megyei településeken igényelhető a falusi CSOK

pestmegye.hu

2019.04.15. 15:38

Mutatjuk azoknak a magyarországi településeknek a listáját, ahol elérhető lesz a falusi családi otthonteremtési kedvezmény.

Hirdetés

Közzétette a kormány azoknak a magyarországi településeknek a listáját, ahol igényelhető lesz a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK).

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos  bejelentette, hogy összesen 2486 hátrányosabb helyzetű település került rá a listára.

A program 2019. július 1-jével indul, és egyelőre három évig, 2022. június 31-ig lesz elérhető. Ugyanakkor a kormány monitorozni fogja, milyen hatása van a falusi CSOK támogatási rendszerének a kistelepüléseken. "Ha azt látja 2022-ben, hogy továbbra is van igény a programra, dönthet úgy, hogy folytatja, illetve az érintett települések listáját is felülvizsgálhatja, akár bővítheti is" - fejtette ki a kormánybiztos.

A legelső számítások szerint 1799 település volt a listán, végül azonban 687-tel több, összesen 2486 településen lesz igényelhető a támogatás. Természetesen a települések elhelyezkedése a korábbiakhoz hasonló, Pest megyéből összesen 62 település van a listán.

Az országos településlista ITT tekinthető meg.

FókuszbaningatlancsaládCSOK

Ajánljuk még