2024.07.22, Hétfő
Új vágányokat kap Zugló 110 éves kocsiszínje
A Bosnyák tér (mti)

Új vágányokat kap Zugló 110 éves kocsiszínje

magyarepitok.hu

2019.08.10. 10:41

Az 1,56 milliárd forint értékű beruházásban a létesítményben és a szomszédos Bosnyák téren is dolgoznak.

Budapesten összesen kilenc, a villamosok éjszakai és szerelőközpontjául szolgáló kocsiszínt és egy központi telepet üzemeltet a BKV. A zuglói komplexum fejlesztése már korábban is szóba került, mivel az 1899-ben átadott épületegyüttes kapcsolata a fővárosi villamoshálózathoz nem elég modern. Eddig a beálló járművek előfordult, hogy lassították a fontos közlekedési csomópontnak számító Bosnyák tér forgalmát, ezt orvosolja a most elinduló projekt.

 

Felgyorsul a Bosnyák téri közlekedés

Az uniós közbeszerzési adatok szerint a BKV Zrt. beruházásában most mintegy nettó 1,56 milliárd forintos fejlesztés indul el, melynek során a Colas Alterra Zrt. többek között

  • javítja a kocsiszín és a villamos-fővonal kapcsolatát,
  • leegyszerűsíti a szerelvények be- és kiállását,
  • valamint felújítja a leromlott műszaki és a kocsiszínvágányokat.

A munkálatok keretében 20 csoportkitérőt, 2 csoportátszelést, 920 méternyi vágányt, és közel 1700 méternyi vezetéket alakítanak ki. Emellett elvégzik még a kapcsolódó közműmunkálatokat is.

A Colas-csoport egyáltalán nem új szereplő a fővárosi villamosépítkezésekben: legutóbb az 1-es villamos Etele térig tartó meghosszabbításának átadásakor számoltunk be a Colas Alterra hasonló jellegű projektjéről.

FókuszbanBudapestvillamosZuglóColas Alterra Zrt.villamoshálózat fejlesztés