2024.05.18, Szombat

Együttműködés a Szent István Egyetem és a Pilisi Parkerdő Zrt. között

parkerdo.hu

2016.07.06. 10:23

Együttműködési keret-megállapodást kötött a Szent István Egyetem és a Pilisi Parkerdő Zrt.

Együttműködési keret-megállapodást kötött a Szent István Egyetem és a Pilisi Parkerdő Zrt. a szakmai, tudományos és oktatási együttműködés feltételeinek megteremtéséről. A megállapodást július 5-én, Gödöllőn írta alá dr. Tőzsér János rektor, Figler Kálmán kancellár és Zambó Péter vezérigazgató.

A keret-megállapodás alapján a partnerek kölcsönösen keresi azokat a pályázati a lehetőségeket, kiemelten a vizes élőhelyek védelme és fejlesztése területén, amelyek segítségével közösen vállalt céljaik megvalósításához támogatási forrás is rendelhető. 

A dokumentumban az egyetem többek között vállalja, hogy szellemi kapacitásával részt vesz a Pilisi Parkerdőnél folyó fejlesztésekben, a Pilis Parkerdő Zrt. vagyonkezelésében lévő területen folyó kutatásai során keletkező publikációkat megküldi a Társaságnak és szakmailag támogatja a Parkerdő rendezvényeit. 

A Pilisi Parkerdő Zrt. rendszeresen tájékoztatja az egyetemet a szakmai fejlesztésekről, az egyetem szakirányú oktatási tevékenységével kapcsolatos ismeretanyagokat tesz elérhetővé a látogatói számára, bemutató helyként bekapcsolódik az egyetemi oktatásba, lehetőséget nyújt külső gyakorlati órák megtartására, külön megállapodás alapján gyakorlati helyként fogadja a szakirányú képzésben résztvevő hallgatókat. A Parkerdő részt vesz a területén folyó kutatásokból keletkező szakdolgozatok, diplomadolgozatok konzultációjában és elbírálásában.

forrás: parkerdo.hu

Ajánljuk még