2024.05.08, Szerda

Reagált a BKK: elektronikus jegyrendszer is lesz

bkk.hu

2016.08.14. 10:00

Az elektronikus jegyrendszer keretében vezeti be a Budapesti Közlekedési Központ az érintésmentes kártyával való fizetést 2017-től.

A közlekedési társaság ezt arra reagálva közölte, hogy a Világgazdaság című napilap azt írta: hamarosan minden fővárosi tömegközlekedési eszközön bankkártyával is lehet jegyet váltani, miután az infrastruktúra beszerzésére kiírt pályázatnak október közepén megszülethet az eredménye.

A BKK reakciójában az áll, a projekt célja a bankkártyás fizetési szolgáltatásainak (ügyfélközpontok, jegy- és bérletautomaták, MOL Bubi) egységesítése, valamint a bankkártya-elfogadás biztosítása az elektronikus jegyrendszer bevezetésével megjelenő új fizetési csatornákon.

A meglévő papír alapú jegyek és bérletek chipkártyára való lecserélése mellett új bankkártyás fizetési lehetőségként jelenik majd meg a jövőben az internetes vásárlás, a bankkártyás fizetési lehetőség a jegyellenőröknél, és az érintés nélküli bankkártyákkal való közvetlen viteldíj-fizetés a járatokon és állomásokon.

Az eljárás befejezésének tervezett időpontja 2016 decembere, de az utasok ezt követően még nem érzékelhetnek változást a bankkártyás fizetésekben, mert az új fizetési funkciókat az elektronikus jegyrendszer keretében vezetik be.

A fejlesztések az e-jegyrendszer projekt ütemterve szerint 2017-től kezdődően több lépcsőben válnak elérhetővé.

HelyiközlekedésBudapestBKK