2024.04.16, Kedd

Újabb projekt indul a megújuló Városligetben

ted.europe.eu

2016.08.09. 12:49

A Városliget és a Főkert irodái mellett a liget fenntartásához szükséges eszközök és a Liget Budapest informatikai központja is új otthont kap.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzési hirdetményekről beszámoló TED honlapján megjelent a Városliget új Üzemeltetési Központjával kapcsolatos felhívás. A közbeszerzés tárgya a Hermina út mellett (a Bethesda utca magasságában) létesülő épülethez szükséges építészeti és szakági generáltervezés.

 

Irodák, gépek és zöldhulladék egy helyen

Az új központ a leromlott állagú Főkert Parkfenntartási Központ megszüntetése miatt épül, magában foglalja majd a Városliget Zrt. irodáit és a parkfenntartásért felelős cég, a Főkert Zrt. telephelyét is. A kiírásból kiderül, az új helyszín fog teret biztosítani a Városliget fenntartásához szükséges gépek, berendezések, szerszámok, növények, tápanyagok, növényvédő szerek, továbbá az átmeneti zöldhulladék tárolására.

 

A nagyközönség számára is nyitott lesz a központ

A négyemeletes épület összes területe 3 475 négyzetméter, ebből iroda funkció a kiszolgáló területeivel együtt 1 600 négyzetméter lesz, alatta mélygarázs fog épülni. A Városliget Zrt. mintegy 100 fő, a parkfenntartó Főkert mintegy 80 főnek elegendő irodaterületeket kap. Az épületben a teljes Liget Budapest projektet lefedő informatikai központ is létesül.

Az épületben 15 állásos gépkocsi parkoló, valamint kiszolgáló területek, parkfenntartási egységek, gépészeti terek, közönségforgalmi területek kapnak helyet. Az irodaterületeknek a közbeszerzés szövege szerint „közönségforgalmi” funkciója is lesz, napi átlag 50 fővel és napi maximum 100 fővel számolva.

Liget Budapest ProjektHelyiVárosliget