2024.04.24, Szerda

Az ’56-os forradalom szellemiségét támogató ösztöndíj indult Nagykovácsiban

nagykovacsi.hu

2016.09.16. 11:30

30 év alatti fiatalok nyerhetnek el 300 ezer forint támogatást a dr. Schmidt Imréről elnevezett ösztöndíj keretében.

Hirdetés

Nagykovácsi önkormányzata az 1956-os forradalom 60. évfordulójának tiszteletére ösztöndíjat alapított. A díj dr. Schmidt Imre, Nagykovácsi első demokratikusan választott polgármesterének nevét viseli.

Az alapítással az önkormányzat 1956 szellemiségének ébrentartását, eszmeiségének átadását célozza meg, s a Nagykovácsiban élő fiatalok tehetséggondozásában kíván segítséget nyújtani. Egyben emléket állít a névadó forradalmi tevékenységének, a község demokratikus, jogszerű működése megőrzéséért tett erőfeszítésének, s mementóként szolgál a forradalom leverése utáni meghurcoltatásra, az igazságtalan börtönévekre.

Az ösztöndíj minden évben egy Nagykovácsiban élő fiatal tanulmányainak elmélyülését, szemléletének formálását, látókörének szélesítését segíti. A pályázók a forradalom szellemiségét, demokrácia- és szabadságvágyát kifejező pályaművel (műfaji megkötés nélkül) jelentkezhetnek.

Pályázatot nyújthat be minden 15 és 30 év közötti, Nagykovácsiban lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakos, aki középfokú oktatásban nappali évfolyamon tanul, vagy államilag elismert felsőoktatási intézmény hallgatója.

A Dr. Schmidt Imre Ösztöndíj elnyerhető összege nettó 300.000 forint.

Helyi1956ösztöndíjösztöndíjNagykovácsi