2024.04.25, Csütörtök

Kiderült, hová költözik a Sportkórház

mti, pestpilis.hu

2016.10.31. 21:59

A dél-budai Karolina úton az orvosi egyetem korábbi épülete egyelőre átmeneti otthon, de akár végleges is lehet.

Hirdetés

A kormány határozata értelmében a főváros XI. kerületében, a Karolina út 27. szám alatti ingatlanban helyezik el átmenetileg az Országos Sportegészségügyi Intézetet. Az épület korábban a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikájának adott otthont.

A Magyar Közlönyben az áll, a projektrért felelős miniszteri biztosnak, Berkes Istvánnak az intézet elhelyezéséről 2017. június 30-ig kell gondoskodnia. A biztosnak előterjesztést kell készítenie a sportkórház végleges elhelyezéséről is. A kormányhatározat szerint az új helyszínt úgy kell kialakítani, hogy „akár a végleges elhelyezésére is alkalmasnak kell lennie.”

A Sportkórháznak a Testnevelési Egyetem tavaly bejelentett fejlesztése miatt kell elköltöznie. A tavaly decemberi bejelentés szerint a leégett csarnokot multifunkcionális sportcsarnok pótolja az egyetemen, és egy 50 méteres fedett uszoda is felépül. A Testnevelési Egyetem jelenlegi területe kiegészül a Csörsz utcai sportteleppel, illetve a Sportkórház épületeivel. Emellett a Déli pályaudvar nem használt területén is új sportpályák épülnek, melyek a nagyközönség számára is nyitottak lesznek.

HelyiOrszágos Sportegészségügyi Intézet