2024.05.21, Kedd

TAO támogatásból építik át Cegléd sportcsarnokát

cegledipanorama.hu

2016.10.07. 09:36

2,7 milliárd forintból 2018-ra újítják fel a 30 éves csarnokot, ahol a kézi- és kosárlabdázók mellett a birkózók és tekések is edzhetnek és bajnokságokat tarthatnak majd.

A nyolcvanas években épült, mára jelentősen leromlott állapotú és gazdaságosan nem üzemeltethető Gál József Sportcsarnok TAO támogatásból újul meg – mondta el október 6-án tartott sajtótájékoztatóján Takáts László ceglédi polgármester.

A város a Ceglédi Kék Cápák Sportegyesülettel, valamint a Ceglédi Kosárlabda Egyesülettel együtt kidolgozta a létesítmény felújításának és korszerűsítésének tervét. A TAO (társasági adókedvezmény) felhasználásához az egyesületeknek igazolniuk kell a 30%-os önrészt, amit Cegléd önkormányzata biztosít. A tervezői költségbecslés alapján a fejlesztés TAO keretében elszámolható összege bruttó 2,7 milliárd forint, amiből bruttó 816 millió forintot jelent az önrész.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A tervek szerint 2018-ra készülhet el az átépítés, innentől a kornak megfelelő, minőségi helyszínen edzhetnek majd a kézilabdások, kosárlabdázók, birkózók és tekések is. Ványi Zsolt, a Ceglédi Sportcsarnok Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a csarnokban egymás mellett kap helyet két, szabványos méretű kézilabdapálya, s ennek az elrendezésnek köszönhetően a csarnokban egyéb bevételteremtő rendezvényeket is tarthatnak majd. A tekések emellett teljesen új, 4 sávos, nemzetközi minősítésű teremben játszhatják bajnoki mérkőzéseiket. Az igazgató szerint a sportcsarnok a város elkövetkezendő 30 évének legnagyobb horderejű beruházása.

Galéria

CeglédHelyisportcsarnoksportberuházásokTAO