2024.03.19, Kedd

Új kilátót kapott a Visegrádi-hegység legszebb panorámája

2016.10.22. 18:07

Háromemeletes kilátó épült a 639 méteres csúcsra, ahonnan az egész Dunakanyar belátható.

Hirdetés

Átadták a Visegrádi-hegység legújabb kilátóját a Prédikálószék 639 méter magas csúcsán. A Pilisi Parkerdő Zrt. Koller József Ybl-díjas építész tervei alapján építtette a beton alapon álló, 12 méter magas kilátót. A 70 négyzetméter alapterületű fa építmény három, felfelé haladva egyre szélesedő teraszáról fokozatosan nyílik meg az egész Dunakanyar panorámája.


Magyar királyok és kézzel festett táblák

Az egyes szinteken a térségben jelentős szerepet játszó magyar királyok emlékét elevenítik fel a kézzel festett, egyedi tájékoztató táblák. Az új kilátó tetején két webkamerát helyeztek el, a környékén ingyenes Wi-Fi kapcsolat is elérhető.

A parkerdőgazdaság a tervezés során különös hangsúlyt fektetett a hely korábbi állapotának megőrzésére a kilátópont természetes képződményét ezért érintetlenül hagyta. Másrészt az építés során a terület állat- és növényvilágának védelmét biztosította: a madarak költési időszakában és a növények vegetációs idejében az építkezés szünetelt.


Hat jelentős fejlesztés a közelmúltban

A Pilisi Parkerdő a közelmúltban több fejlesztést is végrehajtott: a Som-hegyi Turistaházat, a pilis-tetői Boldog Özséb-kilátót, a piliscsabai Dévényi Antal-kilátót, a hármashatár-hegyi Guckler Károly-kilátópontot és a Hármashatár-hegyi Turistaházat is megépítették. Az elmúlt 15 évben az infrastrukturális, természetvédelmi és turisztikai beruházások összköltségvetése meghaladta a másfél milliárd forintot a társaságnál.

FókuszbantermészetismeretVisegrádi-hegységPrédikálószék

Ajánljuk még