2024.04.25, Csütörtök

Könyveket adtak ki (nem csak) szentendrei lokálpatriótáknak

ilovedunakanyar.hu

2016.12.09. 08:19

Szakácskönyv és mesekönyv jelent meg a Szentendre és Térsége TDM turisztikai iroda gondozásában a Duna-parti kisváros történeteivel, helyszíneivel, ízeivel.

Hirdetés

Nagy Luca és Botos Karolina Szentendre a konyhában című kötete megmutatja, hogy a város kulturális sokszínűsége, az itt élő sokféle nemzetiség hagyományai fellelhetők a konyhában is. Nem csupán egy szokványos szakácskönyvvel van dolgunk: a kiadvány amellett, hogy főzésre sarkall, ráébreszt arra is, hogy mennyire fontos felkutatni és továbbadni a helyi gasztronómiai érdekességeket, különlegességeket. Ehhez elengedhetetlen, hogy számos alapanyagot a környék helyi termelőitől szerezzünk be.

Nem csak gyerekeknek szól May Szilvia és Pikler Éva kalandos és interaktív mesekönyve, a Hurrá, Szentendre! Igazából minkenkinek ajánlott, aki szereti Szentendrét. A könyvet olvasva kedvünk támad felkerekedni és bejárni a kisváros macskaköves utcácskáit, melyek télen-nyáron képesek elvarázsolni az oda látogatókat. Ha kíváncsiak vagyunk, mit játszottak a Szentendrén élő római kori gyerkőcök, hogy mi is az a Dodola vagy éppen hogyan kell gibanicát sütni, akkor érdemes beszerezni a könyvet. Lokálpatriótáknak és kalandoroknak egyaránt nagyszerű ajándék lehet.

A könyvek december 10-től elérhetők a szentendrei Tourinform irodában, a Parti Medvében és a Fő téri Líra könyvesboltban. Jövőre a sorozat folytatását ígérik a készítők.

SzentendreHelyikönyvtörténelemgasztronómia