2024.04.26, Péntek

Rubik-kocka bajnok tinédzserrel indult a szentendrei büszkeségkampány

szentendre.hu

2017.01.04. 16:11

Karácsony előtt jelent meg a Szentendreiek a csúcson elnevezésű kampány első plakátja, melyen Mogyorósi Hunort, egy helyi gimnázium tanulóját láthatják a járókelők. Hunor ősszel országos csúcsot döntött Rubik-kocka kirakásban.

Hirdetés

A plakátkampány keretében hagyományteremtő szándékkal havonta kerül ki egy-egy sikeres szentendreit ábrázoló molinó a városban, hogy minél többen szerezhessenek tudomást azokról, akikre Szentendre méltán lehet büszke. A kampány 2017-ben a 2016-os eredmények alapján válogatva, majd ennek mintájára minden esztendőben az előző év sikeres szentendrei teljesítményeit bemutatva zajlik majd.

„Fontos, hogy megismerjük és számon tartsuk a közöttünk élő tehetségeket, akik kitartó munkával átlag feletti eredményeket értek el valamely területen. Legyünk büszkék rájuk, örüljünk együtt sikereiknek” – mondta Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester, a plakátkampány ötletgazdája.

Mogyorósi Hunor plakátja december végén került ki a Római sánc kőtárnál lévő egyik molinóhelyre. A 16 éves fiú a szentendrei Ferences Gimnázium 11. osztályos tanulója, aki 2015 novembere óta vesz részt Rubik-kocka versenyeken. Eddig több mint tíz budapesti és külföldi versenyen vett rész, amelyekről ezüst és bronz érmekkel tért vissza. Hunor tartja a magyar rekordot a 2x2x2 kocka egyéni kategóriájában, ugyanis 0,73 másodperc alatt rakta ki az októberi zágrábi versenyen.

A klasszikus 3x3x3-as kocka örök ranglistáján Magyarországon az 5. helyen áll, 9,56 másodperces átlaggal, 7,94 másodperces legjobb egyéni eredményével. Az októberi nyílt magyar bajnokságon legjobb magyarként a 3. helyen végzett.

SzentendreHelyitehetségkampány