2024.04.25, Csütörtök

Játszva ismerhetők meg Cegléd nevezetességei a fürdő új vizes játszóterén

termalonline.hu

2017.02.08. 15:44

Az Eleven Kft. ingyenesen építi ki a helyi termálfürdő új attrakcióját, mely a gyermeknapra készül el.

Hirdetés

Egy különleges vizes játszóteret épít fel a Ceglédi Termálfürdőben egy hazai vállalkozás, ráadásul teljesen ingyen. A vízi élményelemek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó Eleven Kft. a május 27-28-ig hétvégééig, azaz a gyermeknapig teljes funkcionalitásában át is adja a vizes játszóteret. Ezt nem egy műanyag játékokkal telepakolt szimpla medenceként kell elképzelni, hanem egy olyan komplex berendezésként, ami játékos tanulási lehetőséget biztosít a fürdőbe látogató gyerekeknek.

A vizes játszótéri berendezés elektronikáján, az internetes és digitális alkalmazásokon, a digitális érintőképernyőkön és vezérlő panelokon keresztül láthatóvá válnak Cegléd századfordulós képei, eseményei. Megjelenik Rónay János bádogosmester kannagyára, a városban működő Jedlik Ányos-féle, ma már a hungarikumok sorában lévő szikvízüzemek. Hallhatóvá válik Kossuth Lajos 1848. szeptember 24-i híres ceglédi toborzó beszéde, illetve a játszótéri alkalmazásokon keresztül a gyermekek betekintést kaphatnak a ceglédi százas küldöttség turini látogatásának virtuális eseményeibe.

A kérdésekre adott helyes válaszok jeleként pedig feltör a ceglédi főtér szökőkútjából a víz, víz csordul ki a híres ceglédi kanna szájából, illetve megjelennek a ceglédi savanyúvizes palackban a buborékok.

Szűcs Gyula, az Eleven Kft. ügyvezetője a Magyar Kultúra Napján tette a fenti felajánlást, az eseménynek ugyanis a társaság az egyik támogatója. Szintén ő adta át az „Együtt Szaval a Nemzet” program keretében díjazott öt iskolának a Golden Fish díjat, melyhez 30 darab fürdőbelépőt is kaptak. Ezek a hazai, illetve határon túli Aqua King Aquaparkokba érvényesek.

CeglédHelyifürdőjátszótér