2024.04.25, Csütörtök

Új névvel adták át a budapesti úszópalotát

magyarepitok.hu

2017.02.21. 13:09

A Market Építő a szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül készült el a vizes vb központi létesítményével.

Hirdetés

Világsztárok jelenlétében adták át a Market Építő Zrt. által rekordidő alatt kivitelezett fővárosi úszókomplexumot. Az idei vizes világbajnokságra épült, eddig Dagályként emlegetett építményt Duna Arénára keresztelték el a megnyitóján, melyen többek közt Hosszú Katinka, Cseh László, Gyurta Dániel és Kovács Ágnes is részt vett.

Fürjes Balázs, kormánybiztos az átadón hangsúlyozta, a szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül elkészült a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye. A Duna Aréna jelképes kulcsát Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs közösen nyújtotta át a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának, aki válogatott társaival együtt hamarosan birtokba veheti az uszodát.

"Ez a mai nap ünnep számunkra, mondhatom az úszók nevében, hogy nagyon örülünk, hogy elkészült a Duna Aréna. A vízfelületi problémáink egyből meg fognak oldódni. Amikor belépünk ebbe a létesítménybe, egyből érzem azt, hogy milyen nagyszerű lesz majd nyáron hazai környezetben versenyezni. Most rajtunk a sor, hogy úgy készüljünk fel, hogy a magyar szurkolók jól érezzék magukat a világbajnokságon" - mondta Hosszú Katinka.   

fotó: mti

A beszédek után a jelenlévők körbejárták a létesítményt, majd a junior-, felnőtt- és paraúszó-válogatott tagjai felavatták az 50 méteres melegítő medencét: az első két hosszt Bernek Péter, Papp Márk, Novoszáth Tamás, Novoszáth Noel, Papp Bianka, Lavotha Oszkár, Verrasztó Evelyn, Gyurta Dániel, Cseh László és Hosszú Katinka úszta le a Duna Arénában.

HelyiMarket Építő Zrt.vizes vb 2017Dagály ÚszóarénaDuna Aréna