2024.04.18, Csütörtök

Forradalmasítják a lomtalanítást Vecsésen

vecseshirek.hu

2017.03.13. 15:15

Vecsés önkormányzata és a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. 2017 tavaszától bevezeti a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatást, így a lomok többé nem kerülnek ki, nem szennyezik a közterületet.

Hirdetés

A díjmentes lomtalanításai szolgáltatást évi egy alkalommal, a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatával egyeztetve vehetik igénybe azok a vecsési lakosok, akik ingatlantulajdonosként szerződésben állnak a Városgondnokkal és nincs díjhátralékuk.

A lomtalanítás minden évben április 1. és november 30. közötti időszakban, szombati napokon lehetséges, és a 7:30-16:30 közötti időszakban történik. A várost a szelektív hulladékgyűjtési körzeteknek megfelelően négy körzetre osztják fel. Így a szolgáltatás a következők szerint igényelhető az ingatlanok elhelyezkedése alapján:

  • Sárga körzet – minden hónap 1. szombatja (április 1. és november 30. között)
  • Zöld körzet – minden hónap 2. szombatja (április 1. és november 30. között)
  • Szürke körzet – minden hónap 3. szombatja (április 1. és november 30. között)
  • Kék körzet – minden hónap 4. szombatja (április 1. és november 30. között)
forrás: vecseshirek.hu

A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a lakosoknak listát kell készíteniük az elszállítandó lomok típusáról, ezután személyesen vagy telefonon egyeztetve kiválaszthatják, hogy melyik hónap szombatján kívánják igénybe venni a lomtalanítást.

A megbeszélt napon a telekkapun belül, a kapu közelében érdemes összegyűjteni a lomokat, melyek maximális mennyisége 2,5-3 m2 lehet. A cég munkatársai segítenek az igénylőnek a hulladékok gépjárműbe történő rakodásában is.

HelyiVecsésszemét